VIŠE SREĆE DRUGI PUT

Portugalac Pinto nakon PSV-a: 'Zaslužili smo trijumf, ali bolji ne pobjeđuje uvijek'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. listopad 2013. 10:07

U susretu 3. kola skupine B Europske lige nogometaši Dinama pred praznim tribinama Maksimira protiv PSV Eindhovena odigrali 0-0. Utakmica je odigrana bez gledatelja zbog Uefine kazne.

Šok terapija, sa smjenom trenera Branka Ivankovića nakon samo osam utakmica na klupi "modrih", ipak je dala nekog rezultata. Dinamova igra djelovala je bolje negoli u porazima od Čornomoreca i Ludogoreca, a osvojen je i prvi bod u Europskoj ligi. Umjesto Ivankovića, momčad Dinama vodili su sportski direktor Zoran Mamić i pomoćni treneri Damir Krznar i Igor Cvitanović.

Portugalac Ivo Pinto kazao je u uvodu da nikad nije igrao pred praznim tribinama i da mu je to bilo apsolutno čudno. Kad se radi o igri, kazao je:

- Odigrali smo gotovo fantastičnu utakmicu. Šteta je samo što svoju bolju igru nismo znali konkretizirati. Imali smo prilika i udaraca prema protivničkom golu, bili bolji od PSV-a. Zaslužili smo trijumf, ali bolji ne pobjeđuje uvijek.

Mladi vratar Dinama Oliver Zelenika djelovao je vrlo sigurno:

- Očigledno je došlo do pozitivnog šoka nakon promjene trenera. Da nam je netko prije utakmice ponudio bod s velikim PSV-om, mislim da bismo ga svi prihvatili. Ispalo je da smo mi bili bliže pobjedi, ali je zakazala realizacija.

Igrač utakmice, vratar PSV-a Tyton, rekao je:

- Uzeli smo vrlo važan bod kad se radi o daljnjem natjecanju u našoj skupini. Dinamo se pokazao kao jako dobar protivnik, imali su prilika, ali imali smo i mi. Neodlučeno je definitivno najpravedniji rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 14:48