Ante Cizmic / CROPIX
SJAJNI NOVI HAJDUK

Pogledajte pobjedu i gol zbog kojeg je Kamerunac postao miljenik Torcide

Hajduk je u prvoj pripremnoj utakmici u Austriji upisao pobjedu protiv tamošnjeg prvoligaša Rieda, a jedini gol na utakmici zabio je novi igrač Bijelih, Kamerunac Franck Ohandza.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. lipanj 2015. 23:29

Hajduk je protiv šestoplasirane momčadi austrijske lige odigrao vrlo dobru utakmicu u 'generalki' pred europsko gostovanje u Estoniji idućeg četvrtka. Susret je odigran pred oko 2.000 navijača, dobrim dijelom Torcide, a počeo je prilikom Hajduka.

Mikanović, Maloku, Maglica i Caktaš digli su navijače na noge već u 18. minuti. Odigrao je Hajdukov 'četverac' dobru akciju u šesnaestercu domaćina, udarac Caktaša nije bio dovoljno snažan, ali je dopadljiva kombinacija razveselila navijače Bijelih, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bila je to najava udara po lijevoj strani u 23. minuti, Balić za Vlašića, povratna lopta, no Maloku je pucao mlako pokraj gola.

Hajduk je bio živ, pokretljiv, ali je i Ried tražio svoju priliku, pucao je s 20 metara Elsneg u 41. minuti, gađao je donji lijevi kut, ali nije bio precizan.

I onda opet udar raspoloženog Hajduka, sve je odigrano iz prve. Nižić, Vlašić, Maloku, pa je Elvir htio biti altruist u toj 43. minuti, a mogao je i sam pucati iskosa prema vrataru, međutim vratio je Vlašiću, čiji pak udarac nije pronašao vrata.

Torcida je bila neumorna svo vrijeme, nisu prestajali pjevati i skandirati, a na odmor su ispratili ljubimce pljeskom i uzvicima "Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu!". Tako je i bilo.

Caktaš je u 48. iz slobodnog udarca s 20 metara otvorio drugi dio, zaprijetio je gađajući donji desni kut, ali nije pogodio.

I onda je slijed događaja kulminirao zasluženim vodstvom Bijelih. Nižić je izbio glavom nakon kornera Rieda, uslijedila je brza kontra, osovina Vlašić – Balić za Roguljića, sve brza i precizna dodavanja i onda je Roguljić okomitim dodavanjem 'lansirao' Ohandzu, jedan na jedan s vratarom, što je okretni Kamerunac iskoristio, stigao je do lopte prvi i spretno je gurnuo u mrežu za 1:0. Torcida je strijelca nagradila ovacijama!

Uslijedio je niz izmjena u 60. minuti. Sušić je u 70. minuti sa 35 metara pokušao lobati istrčalog vratara, zamalo je promašio, a Kalinić je na suprotnoj strani u dva navrata zaustavio dalekometne pokušaje austrijske momčadi.

U Hajduku dosta dobrih pojedinaca, ali ako treba izdvojiti jednoga, nama se posebno svidio Nikola Vlašić, ljubi ga lopta i djeluje moćno već u ovom dijelu priprema. Kalinić, Milović i Nižić odigrali su svih 90 minuta.

Ried – Hajduk 0:1 (0:1)

Steyr – Stadion lokalnog kluba Vorwaerts Steyr.

Gledatelja oko 2000. Sudac Christian Greinecker (Linz, Austrija).

Žuti kartoni: Kragl (Ried) i Roguljić (Hajduk)

Strijelac: 0:1 Ohandza (53)

RIED (4 – 2 – 3 – 1): Gebauer – Bergmann, Janeczek, Antonisch, Filipović – Streker, Reifeltshammer – Walch, Elsneg, Murg – Gavilan. Još su igrali: Schoeller, Jutrić, Schubert, Kragl, Baumgartner, Dirnberger, Koelbl, Mayr, Kreuzer, Ramadani.

HAJDUK (4 – 2 – 3 – 1): Kalinić – Mikanović (od 60. J. Bašić), Milović, Nižić, Tudor (od 60. Pejić) – Balić (od 60. Juranović), Caktaš (od 60. Sušić) – Maloku (od 46. Bencun), Vlašić (od 60. Kiš), Roguljić (od 60. Radčenko) – Maglica (od 46. Ohandza).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 04:07