Šibenik na kraju polusezone gostuje u Gorici, koju nikad dosad nije pobijedio

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
TEŠKA SITUACIJA

Plaće kasne, vlasnici nemaju novca, HNL prvoligaša preuzet će Britanci koje zastupa bivši ZG glazbenik!?

Igračima kasne dva mjesečna dohotka plus bonusi. Zasad su dobili samo nova obećanja o isplati
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 17. prosinac 2021. 13:17

Pred nogometašima Šibenika je posljednja utakmica jesenskog dijela sezone. Gostovanje u Velikoj Gorici u “lunch timeu” (13 sati), kako bi se izbjegla česta turopoljska magla. No, umjesto o tome kako se suprotstaviti Rendulićevim pulenima, kako zaustaviti Lovrića i ine taktičke finese, u svlačionici Narančastih se najviše priča i iščekuje rješenje njihovih financijskih briga, odnosno kako odagnati onu drugu egzistencijalnu maglu koja lebdi već neko vrijeme oko Šubićevca. Ono što je sigurno da će momčad otputovati na megdan Gorici, ali s kakvim mislima u glavama, možemo pretpostaviti.

Novac idućeg tjedna...

Posljednjih dana se non stop priča o nekim dead-lineovima, rokovima, spominjao se prošli petak kao jedan od rokova za isplatu zaostataka, pa 15. prosinac… Prošao je i taj dan, ali umjesto novca igračima su “sjela” samo nova obećanja.

U četvrtak se u klubu ukazao Eduardo Zapata, jedan od dva većinska suvlasnika kluba, koji je održao sastanak sa skupinom starijih igrača. Obećao im je isplatiti početkom idućeg tjedna dio potraživanja (jednu plaću i pola bonusa), a za 15 dana i drugu zaostalu plaću i ostatak bonusa. U tom kontekstu spomenut je i nekakav poslovni partner iz Miamija, a igračima je najvažnije da se čim prije riješe njihova potraživanja. A manje ih je briga tko će to i kako podmiriti.

Činjenica je da aktualni vlasnici novca nemaju i da su primorani tražiti financijske partnere na drugim adresama. Više je opcija u igri, od one da kompletno prodaju svoj većinski udjel drugim ulagačima (Britancima koje zastupa Zoran Cvetković, negdašnji zagrebački glazbenik koji dugo živi i radi u Londonu, a čiji sin Alexander je prvotimac Šibenika), postoji i opcija o dokapitalizaciji u kojoj bi Kolumbijci i dalje bili većinski suvlasnici ili barem djelomično u vlasničkoj strukturi, a u zadnje vrijeme počela se i vrtjeti i nekakva priča da su u igri za šibenske dionice i neki domaći poslovni ljudi, koji već imaju određenih veza s HNL-om.

U razgovorima u kuloarima nekako se najboljom i najrealnijom čini ponuda britanskih poduzetnika, koji imaju gotov novac, koji su spremni otkupiti od Kolumbijaca i Jordanaca većinski udjel i jamče siguran mjesečni priljev sredstava s kojim bi klub u 1. HNL bezbrižno funkcionirao.

image

Posljednju utakmicu Šibenčani su izgubili u Osijeku 1:3

VLADO KOS/CROPIX

U svakom slučaju nešto se valja iza brda Šubićevac, a s kakvim epilogom to će se tek vidjeti idućih dana. I, da, Šibenik u subotu igra posljednji susret jesenskog dijela, da ne zaboravimo još jednom napomenuti.

Gorica je dobila pet od šest međusobnih dvoboja sa Šibenikom, koji nikako ne može pronaći način da zaustavi društvo iz Turopolja. Samo su jednom Šibenčani uspjeli ostati neporaženi, bilo je to 20. travnja ove godine na Šubićevcu. Bila je momčad tadašnjeg trenera Sergija Escobara blizu pobjede, jer je golom Suada Sahitija vodila od 40. pa sve do 88. minute. No to je bilo to, jer je za konačnih 1:1 zabio Younes Delfi.

Još bez pobjede

U preostalih pet dvoboja, na njih četiri je Šibenik, usprkos porazu, također uspio zatresti mrežu svog idućeg suparnika. No, u Velikoj Gorici skor je vrlo jednostran - tri utakmice, tri pobjede Gorice. Hrvoje Babec je najbolji velikogorički strijelac u prvoligaškim sudarima sa Šibenikom čiju je mrežu naciljao tri puta, Toni Fruk (neće ga biti zbog ozljede) zabio je dva gola, isto kao i najveća zvijezda Gorice Kristijan Lovrić.

Sedmi put susrest će se u elitnom rangu Gorica i Šibenik, gosti se nadaju da ćemo tu utakmicu pamtiti po njihovom prvom trijumfu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:30