VLADO KOS/CROPIX Cropix
VELIKA PREDSTAVA DOMAĆIH

VIDEO: Osijek preuzeo vrh HNL-a! Pogledajte golove iz Gradskog vrta i najluđe ovosezonsko otvaranje

Nenad Bjelica i društvo upisali su vrijednu pobjedu u napetoj borbi za titulu
Piše: Nikola Patković/JL/SNObjavljeno: 12. prosinac 2021. 15:29

OSIJEK - ŠIBENIK 3:1 (Mierez 3', Bohar 6', Kleinheisler 33' / Marin 7')

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica - Bočkaj, Škorić, Lončar, Bartolec - Žaper, Nejašmić (od 61. Brlek) - Hiroš (od 61. Gržan), Bohar (od 75. Pilj), Kleinheisler (od 84. Jurčević) - Mierez (od 84. Daku)

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić – Mina, Bilić (od 63. Dasilva), Perić, Batarelo - Ćurić, Bačelić-Grgić (od 21. Rak) - M.Jakoliš, Marin, S. Sahiti (od 63. Yordy) – Delić (od 77. Cvetković)

OSIJEK - stadion Gradski vrt. Gledatelja: 1.027. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica)


Osijek se vratio na vrh HNL-a. Nisu trupe Nenada Bjelice propustile iskoristiti kiks Rijeke za proboj na prvo mjesto i na oproštaju od Gradskog vrta za ovu godinu izjednačiti rekord od 12 susreta u nizu bez poraza u HNL-u. Osijek je slavio na krilima svojih stranaca i najskupljih akvizicija Argentinca Miereza, Slovenca Bohara i Mađara Kleinheislera. 'Severac je duvo ladan', ali oni koji su došli u Gradski vrt po jako hladnom vremenu nisu ostali gladni odličnog nogometa, golova, lijepih obrana...

Rehabilitirani Bohar

U rosteru Osijeka nije bilo najboljeg strijelca Fiolića, koji je na subotnjem treningu opet osjetio ozljedu zbog koje je zamijenjen na Rujevici, pa je Nenad Bjelica u prvih 11 rehabilitirao svoje drugo najskuplje pojačanje Bohara. I isplatilo mu se. Povratkom Žapera i Kleinheislera, domaći je trener imao puno više opcija za odabir taktike, a ovaj put odlučio se za 4-2-3-1, sa Nejašmićem i Žaperom kao osiguračima sredine terena.

Jak sjeverac brzine 25 km/h od početka je bio dodatni suparnik Osječanima, koji su u prvom poluvremenu napadali na sjeverni gol, ali ni to nije spasilo Šibenčane. Furiozan je bio početak utakmice. Bočkaj je poslao dugu loptu, koja se nekim čudom protiv vjetra probila duboko na šibensku polovicu, gdje je Bilić promašuje, uporni Mierez prima i odigrava Bohara, koji mu odmah vraća povratnu, a 'El Toro' smireno u skladu s brojem na 3 na dresu u 3. minuti zabija u HNL-u nakon predugih 119 dana.

Da sve bude u znaku broja tri pobrinuli se domaći tri minute poslije kada Bohar udvostručuje prednost. Hiroš je u slabo pucao u izglednoj prilici, ali lopta se odbila od Rogićevih leđa, Slovenac je pritrčao i mirno je poslao u mrežu. Njegov je post bio još dulji od Argentinčevog. Zadnji put je u prvenstvu zabio prije 149 dana, a i tada mu je s dva gola mušterija bio Šibenik.

Primili tek u sedmom

Inače, u toj Osijekovoj pobjedi 3-0 jedan je gol zabio i Mierez. No, već minutu poslije Šibenik preko Marina koristi malu konfuziju domaćih ispred Malenice i zakucava loptu u mrežu. Bio je to prvi gol Šibenika protiv Osijeka u sedmom susretu ovih momčadi otkako su se gosti 2020. vratili u Prvu ligu.

Uslijedilo je zatišje do 23. minute, kada Rogić sjajno skida potencijalni eurogol Kleinheisleru. Bartolec se u 28. minuti umalo sudario s vratnicom zbog pravila da se zaleđe ne pokazuje dok ne završi akcija. Jakoliš je, naime, bio u očitom zaleđu, ali pomoćni sudac Kečkiš pustio je akciju do kraja, pa se branič Osijeka spašavajući gol umalo teško ozlijedio. Tek nakon toga je označeno zaleđe.

U 33. minuti ni Rogić nije mogao ništa. Prekrasnu je brzu akciju iz prve odigrao 'Trio B' - Bočkaj, Bohar i Bartolec, a pravom 'praćkom' zaključio je Kleinheisler za 3-1. Mađar je zabio nakon 70 dana.

U drugom poluvremenu uzbuđenja nije bilo do 68. minute, kada Rogić efektno pobjeđuje u još jednom dvoboju s Kleinheislerom. Opasan udarac Bohara u 74. minuti odbio se u korner. Mogao je Marin u 86. minuti zakomplicirati domaćima sve, ali Malenica je bio spreman za njegov pokušaj, a onda je iz kontre Gržan izbio pred Rogića, koji je bio uspješniji.


KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - I još jednom Gržan ne uspijeva pronaći put do mreže, njegov šut iskosa prolazi preko gola.

87' - Kakva je ovo bila obrana Marka Malenice! Marinov udarac s desetak metara svi su već vidjeli u golu, ali vratar Osijeka ispružio se na gol-liniji i ščepao tu loptu... I odmah je Malenica mogao upisati asistenciju! Promptno je ispucao dugačku okomicu preko pola terena do Gržana koji se sjurio prema Rogiću, ali u situaciji 'jedan na jedan' vratar Šibenika izlazi kao pobjednik... Strašne dvije reakcije Osijekova golmana!

85' - I odmah je Daku u prilici! Njegov solidan udarac s ruba šesnaesterca sigurno hvata Rogić!

84' - Posljednje izmjene kod Osječana. Ušli su Daku i Jurčević, na klupu će strijelci Mierez i Kleinheisler.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

77' - Mario Rosas prilagođava taktiku Bjeličinim idejama... U igru uvodi Alexandera Cvetkovića, izlazi Ivan Delić.

75' - Ulazi Pilj umjesto Bohara.

74' - Sada je i Boharov udarac prohujao pored gola! Osijek nakon 'uspavanke' u drugome dijelu polako ubacuje u višu brzinu...

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

68' - Najbolji pokušaj u drugome dijelu i opet brani Rogić! Kleinheisler je silovito opalio s ruba kaznenog prostora, a vratar Šibenika ponovno čupa ispod grede!

63' - Odgovara odmah Mario Rosas. Ušli su Kolumbijac Bedoya Yordy i Velšanin Cole Dasilva umjesto Suada Sahitija i Karla Bilića.

61' - Vrijeme je za svježu krv. Bjelica uvodi Šimu Gržana i Petra Brleka, izaći će Hiroš i Nejašmić.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

58' - Spomenut ćemo ovdje Sahitijev pokušaj voleja - ući će i taj potez u statistiku udaraca na gol, ne i u okvir...

55' - 'Požutio' je i Hiroš zbog divljačkog starta s leđa na Antonija Marina.

53' - Žuti karton za Minu zbog udaranja rukom Miereza pri pokušaju građenja.

51' - Spetljali su se Žaper i Bočkaj pred Rogićevim golom, inače bi ovo bila nova velika prijetnja za Šibenčane...

46' - Vraćamo se u Gradski vrt. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Sjajnu utakmicu gledamo u Gradskome vrtu! Osijek je od samog početka preuzeo inicijativu i najavio ofenzivnu igru koja je urodila trima pogocima u mreži Šibenčana. Uzvratio je Antonio Marin i time Bijelo-plavima poslao upozorenje da nema opuštanja do kraja dvoboja...

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

42' - Sjajna šansa za Šibenik! Ćurić je dobro gađao po golu iz slobodnjaka, a Malenica se istaknuo vrhunskom obranom!

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

33' - GOOOL! Nastavlja se golijada u Osijeku! Domaćini vode 3:1, a ovoga puta strijelac je Kleinheisler...

28' - Umalo je Jakoliš zabio gol, Bartolec je to požrtvovno skinuo s crte, ali i da je ušlo - pogotka ne bi bilo jer je svirano zaleđe.

23' - Kakav udarac, ali i kakva fantastična obrana Rogića! Potegnuo je Kleinheisler s 20-ak metara, išlo je to u rašlje, ali ispružio se i sjajno reagirao vratar gostujuće momčadi.

20' - Bačelić-Grgić morat će zbog ozljede napustiti teren, priliku dobiva Niko Rak.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

12' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Lončar zbog prekršaja na Ćuriću.

7' - GOOOOL! Što se ovdje događa! Treći gol na utakmici... Marin je smanjio vodstvo domaćina!

6' - GOOOOL! Ludnica u Osijeku! 2-0 za domaćine! Bohar je naletio na odbijenu loptu i iz blizine zatresao mrežu.

3' - GOOOOL! Vodi Osijek, a strijelac je Ramon Mierez koji je zatresao mrežu u HNL-u prvi put od 15. kolovoza! Dugo je trajao taj post prošlosezonskog najboljeg strijelca lige...

1' - Počela je utakmica u Gradskom vrtu!

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix


12.00: Potvrđeni su sastavi!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:19