UTAKMICA GODINE

PERIŠIĆ SE VRAĆA NA POLJUDU 'Ako zabijem gol, s kim ću ga proslaviti?'

Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 05. lipanj 2015. 22:03

Za hrvatske reprezentativce aktualna je sezone bila vrlo skromna glede osvojenih trofeja. Domagoj Vida (Ukrajina) i Marko Pjaca (Hrvatska) uzeli su duplu krunu. Prvenstvo je osvojio i Ivan Rakitić (Španjolska). A s peharom Kupa Njemačke malobrojnom se društvu pridružio i Ivan Perišić...

- Aktualna je sezona bila jedna od najuspješnijih u povijesti Wolfsburga. Osobno sam imao problema s ozljedama, ali na kraju mogu biti zadovoljan i klupskim i svojim postignućima – ustvrdio je Perišić.

Nakon finalne utakmice Kupa (u kojoj je Wolfsburg pobijedio dortmundsku Borussiju 3:1), suparnički je trener Jürgen Klopp zagrlio je svog nekadašnjeg igrača.

- Nije tajna da sam otišao iz Dortmunda, jer nisam bio zadovoljan ostvarenom minutažom. No, ipak sam proveo u svlačionici Borussije godinu i pol dana. Ostao sam u dobrim odnosima sa svima, pa i trenerom Kloppom. On je sigurno jedan od najboljih trenera, koje sam imao u karijeri.

Među igračima zanimljivim talijanskim prvoligašima Ivan Perišić učestalo se spominje. Najčešće kao potencijalna akvizicija Napolija...

- Ne bih to komentirao. Imam još dvije godine ugovor s Wolfsburgom i slijedeće godine vidim se u Bundesligi.

O reprezentaciji Gibraltara Perišić, kao i suigrači mu, nema puno informacija.

- Vjerujem da ćemo nešto doznati o njima u pripremi za utakmicu. No, bitno je odigrati dobru utakmicu i paziti da se nitko ne ozlijedi. Ipak je susret s Italijom ono što svi s nestrpljenjem iščekujemo.

Teško je međutim govoriti o spektaklu kada se zna da će poljudske tribine biti puste.

- Iznimno mi je žao što ćemo u Splitu igrati bez naših navijača. Nikada u životu nisam igrao takvu utakmicu. Sigurno će biti jako čudno. Ako zabijem gol, s kim ću ga proslaviti? Moramo analizirati utakmicu na San Siru kako ne bismo ponavljali greške iz prve utakmice. Vjerujem da ćemo ostvariti bolji posjed lopte i dominaciju na terenu. Kvalitetniji smo od Talijana, a to ćemo i dokazati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:19