ŽELI U INOZEMSTVO

Pavlović uvjeren: Da sam igrao u većem klubu, siguran sam da bih putovao na Euro!

Iz kluba kao što je Zagreb teško je doći do reprezentacije koja ide na Euro. Tvrdim da nisam stagnirao, igrao sam dobro, iza mene je dobra sezona - kaže Mateo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. svibanj 2012. 19:14

Bayern, Werder, Stuttgart, Zenit... Prije godinu dana, uoči derbija s Dinamom, skauti navedenih klubova došli su pogledati Zagrebovu zvijezdu, reprezentativca U-21 selekcije, Matea Pavlovića (21). Momak je bio u žiži zanimanja, o njemu se i pisalo u superlativima. Jučer smo se s Pavlovićem susreli u Ulici pjesnika i pitali ga: "Koliko ste danas bolji igrač nego prije godinu dana? Jeste li bolji?"

- Sigurno da jesam! Napredovao sam, podigao sam razinu igre, na terenu se osjećam mnogo sigurnije i moćnije nego prošle sezone.

Označeni ste potencijalnim reprezentativnim kandidatom, a iako nacionalnu vrstu muče stoperi, o vama se više ne priča kad se radi o dresu nacionalne selekcije. To bez obzira na vaše mišljenje sugerira stagnaciju?

- Iz kluba kao što je Zagreb teško je doći do reprezentacije koja ide na Euro. Tvrdim da nisam stagnirao, igrao sam dobro, iza mene je dobra sezona. Ne znam sad kako to vide ostali. Kad ostvarim transfer u neki veći klub, onda se mogu nadati reprezentativnom pozivu.

Znači, mislite da je vaš hendikep što igrate u 'malom klubu'?

- Definitivno. Da sam igrao u većem klubu, sigurno bih dobio poziv za reprezentaciju i putovao bih na Euro. Bio bih stalno u fokusu. Zagreb je manji klub i teže je doći do nacionalne vrste.

Jeste li ikada bili blizu Maksimira? Svojevremeno se spominjalo da vas aktualni prvaci žele u svojoj svlačionici?

- Uvijek je bilo neke priče. Čitao sam i u novinama. Međutim, mislim da se tu nije događalo ništa konkretno. Htio bih otići. Ne znam za Dinamo, više bih volio otići u inozemstvo.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 22:51