Vladimir Dugandžić/CROPIX
ŽIVNULA BIJELA 'DESETKA'

Ozobić: Ovo je moje proljeće istine, moram s Hajdukom napraviti dobar posao

Prošao sam adaptaciju, premda mogu reći da su mi svi u klubu olakšali početni proces ulaska u momčadi - rekao nam je 20-godišnji Ozobić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. veljača 2012. 17:26

Živnuo je Filip Ozobić, premda to još nije na razini koju očekujemo od 20-godišnjeg igrača moskovskog Spartaka i hrvatske reprezentacije. Prije nepunih mjesec dana stigao je Ozobić na posudbu u Hajduk ovjenčan aureolom nove 'desetke' Bijelih.

Koliko ste zadovoljni prikazanim, upitali smo Filipa i pritom mu 'dodali" novinarske dojmove'?

- Nisam u potpunosti zadovoljan, ali znam da to nije moje pravo izdanje. Protiv Austrije sam osjećao teške noge, ali već s Kazahstancima bio sam laganiji i bolji. Prošao sam adaptaciju, premda mogu reći da su mi svi u klubu olakšali početni proces ulaska u momčadi - rekao nam je 20-godišnji Ozobić.

Bitno je znati da je i Filip svjestan kako je u Hajduk doveden da bi preuzeo glavnu ulogu u ofenzivnom dijelu veznog reda. Da se nametne kao ključni čovjek u građenju kreacija Bijelih.

- Da, znam zašto sam doveden u Hajduk. Potvrdit ću da sam prava 'desetka', jer za mene je dolazak u Hajduk veliki izazov. U protekle dvije sezone uglavnom sam igrao za 'dublere', drugu momčad Spartaka. Skupljao sam iskustvo, ali ipak je drukčije igrati za prvu ekipu u nacionalnom prvenstvu. I pritom se boriti za naslov prvaka.

S Hajdukom ste potpisali posudbu, a postoji li šansa da ostanete na Poljudu i sljedeće sezone?

- Ako svi budemo zadovoljni, volio bih ostati. Ali neka prođe proljeće, odigrajmo tih 13 utakmica pa ćemo biti pametniji.

Dojam je da će Hajduk stabilizirati obranu, ali nedostaje igra prema naprijed. Više prigoda, veći posjed lopte pred suparničkim vratima.

- U drugoj utakmici opustili smo noge i ostvarili veći posjed lopte. Imamo kreativni potencijal, ali trebat će nam vremena da se uigramo u napadačkom dijelu. Ne sumnjam u kvalitetu Hajduka i naš proljetni rezultat. Jako mi se stalo da s Hajdukom napravim dobar posao, jer ispred mene je proljeće istine. Nakon dvije sezone znat ću koliko vrijedim i gdje mi je mjesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:26