Ivan Fiolić
 SCREENSHOT: NK OSIJEK
PREDSTAVLJANJE U OSIJEKU

Otišao kao dinamovac, vratio se kao potpuno novi igrač: ‘Kada sam odlazio iz HNL-a bio sam još dijete‘

‘Istina je da je bilo nekoliko ponuda koje sam odmah odbio, nisam htio ni razmišljati o njima‘.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. srpanj 2021. 17:58

Nenad Bjelica zaključio je potragu za "desetkom". Ivan Fiolić i službeno je danas promoviran kao nogometaš Osijeka s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. U HNL se, kaže, vratio kao drugačiji igrač nego što je bio prije tri godine kada ga je napuštao.

- Kada sam odlazio iz HNL-a bio sam dijete, ali ovih sam godina puno naučio kako živjeti kao profesionalac. U inozemstvu sam shvatio da ne postoji vrijeme i mjesto kada se možeš opustiti, da svaku sekundu u klubu i izvan njega moraš živjeti kao profesionalac i to se najviše promijenilo.

image
2017. godine u dresu Dinama
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Dolazak u Osijek bio je njegova izričita želja.

- Istina je da je bilo nekoliko ponuda koje sam odmah odbio, nisam htio ni razmišljati o njima. Čim se pojavila mogućnost dolaska u Osijek odmah sam prelomio da ću forsirati da dođem ovdje. Znam da je ovo najbolji korak za moju karijeru, svako lutanje bi me dovelo u situaciju da se moram izvlačiti. Poznajem trenera, igrače i ligu, željan sam dokazivanja u Osijeku, ali znam da je sve na meni. Znam kako funkcioniraju klub i trener, sve je na meni i ako budem davao ono što se traži od mene, dobit ću svoje prilike.

Fiolić je zadužio broj 14. I nije ga odabrao bez razloga.

- To mi je bio prvi broj kojeg sam nosio u HNL-u igrajući za Lokomotivu i za njega me vežu lijepe uspomene. Sve je bilo kako treba biti - kazao je Fiolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 02:29