CROPIX
IMAJU STRAŠAN NAPAD

Ostali bez praktički kompletne momčadi, a postali možda i najveća prijetnja Dinamu!

Trener odlično kormilari raspjevanim nogometnim orkestrom, bit će zanimljivo vidjeti nastavak sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. rujan 2021. 21:21

Rijeka je uz Dinamu na vrhu HNL-a, s utakmicom manje kao i maksimirski prvak, ima tek jedan pogodak lošiju gol-razliku. Prije starta ovog prvenstva, mnogi stručnjaci, novinari i promatrači mislili su da će glavni konkurenti Modrima biti Osijek i Hajduk, ali kako sada stvari izgledaju, najveći suparnik bit će im baš društvo s Rujevice.

Treba se svakako uzeti u obzir da su Riječani na vrhu u šest utakmica koje su odigrali, već odradili tri derbija. Dobili su Hajduk na Poljudu, igrali su neodlučeno s Dinamom na Maksimiru, a izgubili su od Osijeka u Gradskom vrtu. Kao što možete vidjeti, sva tri debija odigrali su kao gosti. To je još jedan podatak koji govori o snazi današnje Rijeke.

image
JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix

Sjajni trojac u napadu

Nevera s Kvarnera dugi niz godina je u samom vrhu hrvatskoga nogometa, mnogi im stalno proriču pad, a kad ono, ništa od toga. Pametna sportska politika riječkog kluba svake sezone ponudi nešto novoga, nešto dobroga. Posebno je impresivno kako pogađaju s dovođenjem pojačanja. Pazite, Riječani su u kratkom vremenu ostali bez prvog vratara Ivana Nevistića, bitnih igrača poput Franka Andrijaševića, Luke Capana, Danijela Štefulja, Luke Menala, Sandra Kulenovića, Zorana Arsenića, Momčila Raspopovića, Tibora Halilovića... Bez praktički kompletne momčadi.

image
Issah Abass
JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix

Ali, kad imate ljude koji znaju svoj posao, onda niti ta činjenica ne predstavlja problem. Kad smo gledali onaj posljednji jadranski derbi na Poljudu, uživali smo u igri Princea Ampema i Issaha Abassa. Kakav je to samo pakleni dvojac u napadu Rijeke koji fantastično surađuje sa sjajnim strijelcem Josipom Drmićem. Izvrstan je to napadački trojac koji je u stanju probijati svaku obranu. Posebno valja zabilježiti kako su fenomenalno “skinuli” Ampema i Abassa. Totalni pogodak “u sridu”.

image
Goran Tomić
JAKOV PRKIC/CROPIX

Isto tako, kao izvrsne akvizicije su se pokazali Anton Krešić, Lindon Selahi i Jorge Obregon, te naravno vratar Nediljko Labrović koji se nažalost ozlijedio. S posudbe su vratili Denisa Bušnju, Mateja Vuka i Ivana Smolčića, kvalitetu pokazuje Mikhail Merkulov...

Ovakva obnovljena Rijeka će biti zaista opasan konkurent Modrima, na startu ove sezone podsjeća na onu Matjaža Keka koja je uzela naslov prvaka. Trener Goran Tomić odlično kormilari ovakvim raspjevanim nogometnim orkestrom, zaista će biti zanimljivo vidjeti nastavak sezone i nova izdanja Nevere s Kvarnera. Odlično odrađen prijelazni rok, odlične igre na startu HNL-a, imaju se čemu nadati na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 09:56