OGLED U GRADSKOM VRTU

OSIJEK - DINAMO 1-2 Duje Čop s dva pogotka donio pobjedu Dinamu

Nakon 90. minuta u Gradskom vrtu bilo je 2-1. Strijelac oba gola za Zagrepčane bio je Duje Čop dok je Josip Barišić bio precizan za Osijek iz kaznenog udarca
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. kolovoz 2014. 18:45

Dinamo je s lakoćom riješio Osijek i stigao do četvrte HNL pobjede u nizu. Nakon 90. minuta u Gradskom vrtu bilo je 2-1. Strijelac oba gola za Zagrepčane bio je Duje Čop dok je Josip Barišić bio precizan za Osijek iz kaznenog udarca.

U odnosu na Aalborg, Zoran Mamić je protiv Osijake pružio priliku Sigaliju i Ibanezu u obrani, Goncalu u veznoj liniji te Pjaci koji je zaigrao na krilnoj poziciji. Kapetan Antolić gurnut je u vezu, dok su odmor dobili Šimunić, Ademi i Pivarić. Dinamo se u Gradskom vrtu predstavio u novoj garnituri dresova ali i u puno boljem svijetlu nego protiv Aalborga. Kao da su htjeli pokazati kako je europski posrtaj bio slučajnost. Gosti su bili agresivni, na rubu kartona. S lakoćom su osvajali lopte i kreirali brze akcije. No, do prve prilike stigao je Osijek. Nakon pokušaja Borne Barišića iz slobodnog udarca, lijepu priliku imao je Mišić u 13. minuti no njegov udarac odlazi pored gola.

Već u slijedećem napadu Dinamo je stigao do vodstva. Machado je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu gdje se Duje Čop najbolje snašao pored dva stopera Osijeka i svojim četvrtim HNL pogotkom doveo Dinamo do prednosti.

I nakon gola svjedočili smo rastrčanom Dinamu koji je koristio svaku grešku domaćina u predaji lopte da stvori pomutnju pred vratarom Mikulićem. Bilo je tu nekoliko poluprilika, no na odmor se lako moglo otići i s izjednačenjem. Međutim, vratar Eduardo bio je brži od Barabana u jednom od rijetkih izleta Osijeka pred kazneni prostor Dinama, baš kao što je s lakoćom obranio udarac Mešanovića u samoj završnici prvoga dijela.

U nastavak se ušlo bez izmjena, ali s identičnom slikom na travnjaku... Dinamo je imao inacijativu ali bez konkretne završnice. Nakon sat vremena Zoran Mamić je izvukao iz igre Machada a priliku pružio Eduardu Wilsonu. Nekako u to vrijeme je Dinamo malo posustao. Počelo se griješiti u veznom redu što su domaćini koristili preuzevši veći rizik u igri. Najbliže izjednačenju bili su nakon slobodnog udarca kada je Jonjić pokušao glavom, ali Eduardo je bio na mjestu.

U 72. minuti sve je bilo riješeno. Nakon udarca Antolića iz kornera, Andrijašević je pucao glavom a Bralić njegov udarac zaustavio rukom. S bijele točke bio je precizan Duje Čop. U 79. minuti identična situacija na suprotnoj strani. Čop je dirao loptu rukom ispred svog gola a Josip Barišić udarcem s 11 metara smanjio rezultat.

Poluvrijeme: 0-1.

Sudac: Goran Gabrilo (Split) 7; pomoćnici: Premužaj (Varaždin), Perica (Šibenik).

Strijelci: 0-1 Čop (15., Machado), 0-2 Čop (72.-11 m.), 1-2 J. Barišić (79.-11 m)

Žuti kartoni: Špehar, Bralić, J. Barišić (Osijek); Goncalo, Ibanez (Dinamo)

Igrač utakmice: Duje Čop

Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 3000.

Ocjene igrača

Osijek:

Mikulić 5,5 - Matas 5,5, Jonjić 5, Bralić 5, B. Barišić 5,5 - Špehar 6, Mešanović 5,5 (od 81. Perošević -) - Škorić 5,5, Mišić 5, Baraban 5 (od 54. Glavaš -) - J. Barišić 6

Dinamo:

Eduardo 6,5 - Pinto 6, Sigali 6, Šimunović 6, Ibanez 6,5 - Goncalo 6 (od 63. Andrijašević -), Machado 7 (od 57. Wilson), Antolić 7 - Brozović 6,5, Pjaca 6 (od 75. Čorić -), Čop 7,5









OSIJEK - DINAMO 1-2 (J. Barišić 79 / Čop 15, 72)

Kraj utakmice

90. minuta - Igrat će se 4 minute sudačke nadoknade.

79. minuta - Gooool!!! Josip Barišić je snažnim udarcem iz jedanaesterca smanjio rezultat! Penal je dosuđen zbog igranja rukom Čopa u kaznenom prostoru.

75. minuta - Izlazi Pjaca, ulazi Čorić.

71. minuta - GOOOOOL!!! Čop je pogodio iz Jedanaesterca! Bralić je igrao rukom ispred Šimunovića nakon ubačaja iz kornera, sudac pokazao na bijelu točku, a Čop petim pogotkom u prvenstvu uveo utakmicu u još mirnije vode.

67. minuta - Pjaca je podvalio lijepu loptu za Wilsona koji s ruba kaznenog prostora slabašno puca prema vratima Osijeka te Mikulić brani bez poteškoća.

60. minuta - Sjajna prilika za Osijek! Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Jonjić je s osam metara neometan glavom pucao u Eduarda. Domaćima bi se mogle osvetiti promašene šanse...

56. minuta - U nedostatku akcije na terenu, s tribina su uletile baklje. Istovremeno, za Dinamo izlazi Machado, ulazi Wilson.

54. minuta - Nakon deset dosadnih minuta drugog dijela, izlazi Baraban, ulazi Glavaš.

Poluvrijeme: Nakon i ne baš uzbudljivog prvog dijela Dinamo na odmor odlazi s minimalnom prednošću koja realno održava stanje na terenu. Obje momčadi su imale svojih prilika, ali su Modri (danas u žutim, a la Villarreal dresovima) jednu ipak iskoristili na početku utakmice, kad je Duje Čop zatresao mrežu.

43. minuta - Mešanović je bio u odličnoj prilici iz koje je pucao točno u vratara Dinama. Šteta za domaće, dojma smo da je s 15 metara Mešanović mogao i opasnije zaprijetiti Eduardu.

34. minuta - Mišić je ubacio za Mešanovića, no obrana Dinama izbija loptu u korner. Nakon ubačaja Bralić je glavom od zemlje (!) pucao preko vrata Eduarda.

26. minuta - Pjaca je zaustavio loptu prije nego što je prešla u korner i lijepo je vratio na osma metara za Antolića. Ovaj, međutim, prizmenom loptom mlako puca ravno u Mikulića.

19. minuta - Katastrofalna reakcija Čopa na izvrsnu loptu Antolića! Vezni igrač Dinama prebacio je domaću obranu, a Čop izbjegao zaleđe samo da bi iz voleja loptu poslao nebu pod oblake. Ovo je trebalo biti vodstvo od 2-0 za Dinamo...

15. minuta - GOOOOL!!! Čop je zatresao mrežu nakon sjajnog prodora i ubačaja Machada. Portugalac je ubacio loptu na pet metara od vrata domaćih, a Čop je uklizavanjem pospremio u gol!

13. minuta - Nakon mirnih 12 minuta Mišić je nakon sjajne lopte Matasa sa 14 metara promašio vrata Dinama! Bila je to odlična prilika za Osječane te je publika odmah izvrijeđala Mišića...

Utakmica je počela!

Sastavi:

Osijek: Mikulić - Matas, Jonjić, Bralić, B. Barišić - Špehar, Mešanović - Škorić, Mišić, Baraban - J. Barišić

Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Sigali, Ibanez - Gonçalo, Machado, Antolić - Brozović, Pjaca, Čop

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 03:17