Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PRVI TOPNIK DINAMA

DVA LICA DUJE ČOPA Modri napadač ubojit u HNL-u, ali u Europi je tek asistent

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. kolovoz 2014. 17:29

Duje Čop donio je Dinamu tri prvenstvena boda u Osijeku, u susretu koji je bio, nekako, više od utakmice. Kao i svaki susret nakon europskog posrtaja, dvoboj u Gradskom vrtu je Modrima (u subotu doduše Žutima) poslužio za povratak iz “svijeta tame”, taj je cilj ostvaren.

Nije igra bila bajna, nije to bilo uvjerljivo i suvereno izdanje, ali pobjeda je u zagrebačkim rukama, ipak se malo lakše diše. Zamislite kakav bi to urnebes bio u Maksimiru da je nakon danskog Aalborga i skromni Osijek nokautirao Mamićevu momčad.

- Na mišiće smo dobili Osijek, nikome ovdje nije lako i svaku momčad čeka pakao u Gradskom vrtu. Jako smo sretni zbog pobjede i ovdje počinjemo novi pobjednički niz - rekao je nakon osječke utakmice Dinamov dvostruki strijelac Duje Čop, koji nikad ne želi sebe stavljati u prvi plan.

- Manje su bitna moja dva gola, pobjeda i bodovi su glavni - zaključio je Čop.

Na neki način ostao je sam. Alžirski reprezentativac El Arabi Soudani je nakon uraganskog otvaranja sezone malo stao, protiv Aalborga je prednjačio sebičnošću i nervozom, kao da je glavom negdje, u nekom transferu. Juniora Fernandesa nema, Wilson Eduardo se još nije probudio, ako će se uopće probuditi, Dejan Radonjić se nije nametnuo.

Dva u jedan

Čop je u zadnje dvije prvenstvene utakmice zabio pet golova, u HNL-u je postao “stroj za pogotke”, krenuo je stazom na kojoj je bio tijekom cijele prošle sezone. Međutim, s obzirom na spomenute okolnosti s napadačima, sad se očekuje njegov golgeterski doprinos Dinamovoj momčadi u Europi.

Možemo ga u šali prozvati “Duo Čop”, on je, zapravo, dva u jedan, goropadan i ubojit u HNL-u, zasad tek asistent u Europi. Ono dodavanje petom za Soudanijev gol koji je probio Žalgiris i odlično dodavanje protiv Aalborga Pjaci, koji je promašio čisti zicer. Da je zabio proslavio bi i sebe i Čopa, vjerojatno sad Modri ne bi razmišljali o Petrolulu. Ali ovako moraju, a kad se Dinamov trener Zoran Mamić okrene oko sebe, igrača odluke vidi u Duji Čopu.

Iščekujemo njegov “zlatni europski pogodak”, onaj koji dođe kad je najteže, onaj koji bi Dinamu trebao donijeti novi plasman u skupinu Europske lige. U Hrvatskoj ligi je to i počeo činiti, sad je sasvim sigurno tren za europski “torpedo”.

Nema tko...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:12