Ante Čizmić/CROPIX
PRAVNO NADMUDRIVANJE

Održi li Komisija telefonske konzultacije, Hajduk protiv Lučkog igra bez publike

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. travanj 2012. 11:32

Još se ne može sa sigurnošću tvrditi hoće li Hajduk sutra, u subotu protiv Lučkoga s početkom u 19 sati igrati sa ili bez prisustva publike. Naime, Hajduk je kažnjen s jednom utakmicom zabrane prisustva gledatelja i po redu vožnje to je sutrašnji meč protiv Lučkoga, ali su “bijeli” otprije naumili da se u zadnji trenutak, a to je bilo jučer praktično do ponoći, žale na tu odluku.

- A žalba odgađa izvršenje kazne – upozorio nas je Hajdukov odvjetnik Damir Primorac.

A što su isto potvrdili i u Udruzi prvoligaša.

Međutim, što ako se Komisija za žalbe Udruge prvoligaša danas sastane makar telefonskim konzultacijama i odmah raspravi o Hajdukovoj žalbi koja - koliko smo razumjeli – tek treba doći u kancelariju Udruge?!

Pravne zavrzlame: ako Hajduk žalbu uputi poštom, preporučeno, žalio se u roku, ali dokument još ne stiže do kancelarije... Znači li to da onda sigurno protiv Lučkog igra s publikom, jer žalba odgađa izvršenje?!

To je sve još dvojbeno. Hajduk se svakako žali, ali zadnjim trenutkom nastoji izbiti mogućnost da se Žalbena komisija sastane/konzultira hitno, najhitnije, odmah danas...

Strpljenja, danas ćemo znati na čemu smo, kako će Udruga prvoligaša tretirati ovaj po svemu neobičan slučaj. Pa ćemo onda i definitivno znati smije li Hajduk igrati s publikom ili ne...

U svakom slučaju danas će iz Udruge poslati Hajduku uputstvo što to znači i kako se organizira utakmica bez gledatelja (zadnji slučaj zbio se u Poljudu u ljeto 2009., protiv Zadra), a iz Hajduka po najavama u suprotnom smjeru poštom preporučeno otišla je – žalba, sukladno Disciplinskom pravilniku. Povuci-potegni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 08:37