ROK DO 2020. GODINE

Odlučni Bandić: 'Logično je da nacionalni stadion bude u glavnom gradu Hrvatske!'

Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2013. 18:27

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je logično da nacionalni stadion za Europsko prvenstvo u nogometu 2020. bude izgrađen u glavnom gradu Hrvatske.

- Vidim da se vodi bitka o tome gdje će biti stadion, a logično je da nacionalni stadion bude u glavnom gradu Republike Hrvatske i mi smo spremni na taj izazov - rekao je Bandić novinarima danas na Trgu bana Jelačića gdje je otvorio manifestaciju "Obrtnici proizvođači suvenira Grada Zagreba - Zagrebu'.

- Grad Zagreb će učiniti sve sa svoje strane, a zajedno sa ostalima kojima je u interesu razvoj hrvatskog športa, a tu prije svega mislim na resorno Ministarstvo i Vladu, da odradimo taj posao. Do 2020. je puno i malo vremena, ali Grad Zagreb diže obje ruke za izgradnju nacionalnog stadiona - kazao je Bandić.

Na pitanje novinara kako se već spominju tri moguće lokacije Maksimir, Kajzerica i treća izvan grada, Bandić je odgovorio da postoje još dvije lokacije na ulazu u grad.

- Mislim da su svi prijedlozi hvale vrijedni, ali na kraju će struka i naši sugrađani odlučiti na kojoj ćemo lokaciji graditi stadion - kazao je Bandić i naglasio da će se zalagati da stadion ne bude u gradu nego da se gradi na njegovim rubnim djelovima koji su dobro povezani s prometnicama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:12