OSIJEK - DINAMO 0-1

Dinamo slavio u Osijeku, Soudani vratio Modre na pobjedničke staze

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2013. 16:38

Dinamo se vratio na pobjedničke staze. ‘Joker zovi’ bio je Osijek u Gradskom vrtu. Unatoč solidnom otporu domaćina koji možda i ne zaslužuju dno prvoligaške ljestvice, Dinamo je pogotkom El Soudanija uzeo tri boda, vratio se na čelo prvoligaške kolone i kupio prijeko potreban mir za nastavak sezone...

U uvodnim minutama isprobavali su se refleksi Zelenike i Malenice. Brozović je probao s ruba kaznenog prostora za Dinamo, a Kurtović je uzvratio nakon što ga je proigrao Karlo Lulić. Oba udarca završila su iznad vratnica. Prva ozbiljan prilika na utakmici stigla je nakon što je Junior Fernandes oduzeo loptu Šimuncu i sjurio se pred kazneni prostor domaćina.

Sebični Fernandes

Međutim, umjesto da posluži bolje postavljenog Soudanija, Fernandes se odlučio na udarac koji je bio mlak i bez ikakvog rezona. Kolegijalnost u igri definitivno nije jača strana Fernandesa. Zbog toga su ga uzeli na zub u Levrkusenu iz kojeg je stigao u Dinamu, ali i u Maksimiru. Suigrači ga sve češće prozivaju zbog sebičnosti...

Osijek je imao priliku za vodstvo iz indirekta koji je bio plod nesporazuma Pivarića i Zelenike. Ipak, Barišićev pokušaj završio je u ‘živom zidu’.

Promašaj Ljubojevića

Na odmor se otišlo s vodstvom Dinama. Napokon su ‘modri’ zabili gol iz prekida. Udarac iz kuta izveo je Antolić, a Soudani glavom pogodio nebranjeni dio mreže Osijeka.

U nastavku je Dinamo kontrolirao igru i čuvao prednost. Doduše, Osijek je pokušavao individulanim pokušajima Ljubovjevića i Jakovljevića. No, obrana gostiju bila je na visini zadatka. Ivanković nije ništa htio prepustiti slučaju pa je zatvorio utakmicu izvadivši Sammira i ubacivši Leku.

Dodatno je pomoglo i isključenje Kurtovića u 85. minuti koji je nesmotreno zaradio drugi žuti karton.

Tragičar utakmice bio je Ljubojević koji je s pola metra pogodio Zeleniku u finišu utakmice, a uzvratio je Čop uzdrmavši vratnicu u sudačkoj nadoknadi.

Nakon Osijeka, Dinamo u srijedu igra Kup u Suhopolju. Seriju gostujućih utakmica nastavlja u Stanovima protiv Zadra slijedeći vikend, a završava u Sofiji gdje ga čeka Ludogorec u EL.

Ivanković: Vratili smo se na pravi put

Trener Dinama Branko Ivanković bio je zadovoljan nakon utakmice u kojoj je Dinamo došao do zaslužene pobjede.

- Najvažnija nam je bila pobjeda kako bismo se vratili na pravi put – kaže trener pa nastavlja: - Znali smo da će Osijek biti borben, motiviran i agresivan, ali naša pobjeda je zaslužena. Držali smo dobro koncentraciju sve do kraja kada su imali tu jednu priliku, ali i mi smo mogli prije riješiti utakmicu.

Dinamo je veći dio utakmice dominirao: - Ogroman dio utakmice smo kontrolirali ritam, protivnik nam se nije približio i ovo nam daje optimizam za ono što nas čeka – zaključio je trener Modrih.

OSIJEK - DINAMO 0-1 OSIJEK - DINAMO 0-1 (Soudani 41')

Stadion: Gradski vrt. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 3000

Osijek: Malenica 6 - Babić 6, Šimunec 5,5, Lukić 6, Barišić 6 - Kurtović 6, Mišić 6 - Pongračić 6 (od 63. Dugandžić -), Lulić 5,5 (od 56. Jakovljević -), Pavić 5,5 (od 75. J. Barišić) - Ljubojević 5

Dinamo: Zelenika 6,5 - Pinto 6, Addy 6, Šimunić 6, Pivarić 6 - Sare 6 - Brozović 6 (od 46. Ademi 6), Antolić 6,5, Sammir 6,5(od 82. Leko -) - Fernandes 5,5 (od 62. Čop -), Soudani 7

Žuti kartoni: Lukić, Kurtović, Mišić (Osijek); Šimunić (Dinamo). Crveni karton: Kurtović (drugi žuti 85.)

OSIJEK - DINAMO 0-1 (Soudani 41')

KRAJ UTAKMICE

90. minuta - Soudanijev udarac s desetak metara, Malenica odbija do Čopa čiji udarac odsjeda na gredi

85. minuta - Kurtović je zaradio crveni karton

79. minuta - Pivarić je ubacio u kazneni prostor, a udarac glavom Duje Čopa bio je katastrofalan

75. minuta - Barišić je iskosa s ruba šesnaesterca zapucao iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla daleko od gola

68. minuta - Ljubojević je došao do lopte nakon ubačaja u šesnaesterac, ali umjesto za udarac odlučio se za asistenciju, što se u konačnici pokazala kao lošija opcija

65. minuta - Ponovno je pokušao glavom, ali njegov udarac bio je preslab

54. minuta - Pivarić je s dvadesetak metara opalio iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla iznad grede

49. minuta - Sammir je dao loptu za Soudanija koji s ruba šesnaesterca puca ravno u vratara

DRUGO POLUVRIJEME

41. minuta - Dinamo je poveo! Iz kornera je ubacio Brozović, a u buketu igrača bio je najviši Soudani i sa pet metara glavom skrenuo loptu u mrežu.

40. minuta - Soudani je s loptom pretčao 50-ak metara, pucao s 15-ak metara malo iskosa, ali Malenica vadi loptu iz svog bližeg kuta.

39. minuta - Dinamo je na početku imao kratko razdoblje solidne igre, ali nakon toga su se Modri ispuhali. Osijek djeluje puno življe...

33. minuta - Dinamo se spasio, Barišić je pucao u živi zid. Čak je i opasnije bilo nakon kornera, lopta se šetala po petercu Dinama, ali nema udarca na gol.

32. minuta - Indirekt za Osijek na šest metara od vrata, nakon što je Pivarić vratio loptu Zeleniki.

21. minuta - Odlična prilika za Osijek. Šimunić je odbio loptu ravno na nogu Mišića, igrač Osijeka pucao je iz voleja sa 17 metara, ali Zelenika je odlično obranio. U nastavku akcije i Ljubojević je pucao preko vrata.

19. minuta - Kontra Dinama, dva igrača išla su na samo jednog braniča, ali Fernandez je bio sebičan. Slabo je pucao sa 17 metara, a Malenica je to uhvatio bez problema.

16. minuta - Fantastičan udarac Kurtovića s 25 metara, lopta je prohujala preko vrata!

15. minuta - Ljubojević je pucao iz okreta, a lopta je u ruku pogodila Addyja. Domaći igrači su tražili jedanaesterac, ali sudac nije mislio tako...

10. minuta - Prva odlična prilika Brozovića. Veznjak Modrih je u solo-akciji došao do šesnaesterca, udarac je bio snažan, ali lopta je išla preblizu vrataru Malenici. Dinamo je sve bliže vratima domaćih...

7. minuta - Osječani su žustro krenuli u utakmicu, praktički ne daju disati Dinamovim veznjacima. Pitanje je koliko mogu izdržati u takvom ritmu.

Utakmica je počela!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:39