marca.com
ZVIJEZDA U ŠPANJOLSKOJ

Od Zatona Obrovačkog do Reala: Španjolci u Hrvatskoj snimaju dokumentarac o Luki

Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 05. rujan 2012. 14:09

Otkako je potpisao za madridski Real Luka Modrić postao je velika medijska zvijezda u Španjolskoj, a o tome svjedoči i dokumentarni film kojeg je u Hrvatsku došla snimati producentska kuća Canal+. Oni su već u Hrvatskoj, te su prve kadrove snimili u Zaprešiću, a o Modriću je pričao tadašnji trener Intera Srećko Bogdan.

Glavni dio filma bit će sniman u Zadru i mjestu Zaton Obrovački, odakle je Modrić s obitelji bio prognan. Španjolski novinari posjetit će i hotel u kojem je u dvije malene sobice tijekom i nakon rata živjela obitelj Modrić. Detaljne informacije iz tog doba dat će Josip Bajlo, Miodrag Paunović, koji je bio među prvim trenerima, kao i Tomislav Bašić. I novinar Sportskih novosti Bernard Paleka također će sudjelovati kao svjedok iz vremena Modrićevih nogometnih početaka, kada nitko nije mogao naslutiti kakvu će karijeru napraviti.

- Želimo ispričati njegovu životnu priču, od prvih početaka i prvih nogometnih koraka, pa preko Zaprešića, Mostara, Zagreba, Londona do Madrida i Reala - otkrio je redatelj Gabriel Ruiz, koji je već snimao dokumentarce o Messiju i Ronaldinhu, a danas će se pojaviti u Zagrebu, te u film uključiti i razgovor s izvršnim predsjednikom Dinama Zdravkom Mamićem. Premijera dokumentarca o Modriću očekuje se u listopadu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:34