Vladimir Dugandžić
VRUĆI SLUČAJ

Od reprezentativca do igrača trećeligaša u 2,5 godine! Hajduk je pogriješio s Vejićem

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. veljača 2012. 17:57

Novca na Poljudu nema i već dvije godine se s Hrvojem Vejićem, razgovara i kontinuirano smanjuje bogati ugovor potpisan još u prosincu 2008. godine.

Nakon više rundi pregovora u priču se upleo i sindikat hrvatskih nogometaša s porukom “na Poljudu ucjenjuju svoje igrače”. Hajduk je to opovrgnuo, a gdje je prava istina do odgovora smo pokušali doći u razgovoru s dvojicom splitskih odvjetnika, iskusnih pravnih stručnjaka iz nogometnog svijeta.

Ivica Parlov više od petnaest godina spaja pravo i nogomet zastupajući igrače pred Uefom i Fifom. Objasnio nam je Parlov što je pogreška splitskog kluba u odnosu prema Vejiću.

- Hajduk je Vejića poslao trenirati u stobrečki Primorac, ali time je ispunio samo dio onoga što ugovor predviđa. Naime, osim uvjeta za treniranje Bijeli bi trebali svome igraču osigurati i uvjete za razvoj i napredak u karijeri, ali to Hajduk nije učinio. Vejić je igrač koji ima status, ima ugovor koji je potpisao s klubom i ne može se svakih mjesec dana tom igraču dolaziti s pričom kako bi trebao smanjiti svoju obvezu. To djeluje pomalo neozbiljno, jer pisani materijal trebao bi biti obveza za obje strane - naglasio je Parlov.

Davor Radić nekadašnji je nogometaš, a danas odvjetnik koji zastupa igrače u arbitražama HNS-a. Radić smatra da igrači i klubovi svoj odnos prvenstveno moraju urediti prilikom potpisa ugovora.

- Ukoliko Vejić u svom ugovoru ima odredbu da je dužan bespogovorno otići na posudbu kamo ga Hajduk pošalje, onda je jasno da je splitski klub u pravu. Treba znati da HNS uglavnom slaže ugovore koji su u devedeset posto sadržaja identični s redovnim odredbama s trajanjem obveze i ostalim stvarima koje se uglavnom ne mijenjaju, a deset posto ugovorne obveze slaže se u osobnom aranžmanu po dogovoru sa strankama. Svojim strankama obično naglašavam kako u odredbu o posudbi treba dodati rečenicu “Za odlazak na posudbu potrebna je i igračeva suglasnost” - kazao nam je Radić i dodao osobni dojam:

- U slučaju Hrvoja Vejića pogrešan je bio pristup po kojem se od njega tražilo smanjenje ugovora. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan, jer u isto vrijeme su na njegovu poziciju dovođeni igrači koji su imali veći ugovor.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:57