NAKON ŠEST I POL GODINA

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbi za utaju 120 milijuna kuna

Ovaj sudski proces trajao je više od šest godina, a nakon objave oslobađajuće presude novinarima su kazali kako su ovakvu odluku i očekivali
Piše: ArhivaObjavljeno: 04. travanj 2012. 16:42

ZAGREB - Bivšeg čelnika Dinama Mirka Novosela i Tomislava Horvatinčića te trenutačnog direktora kluba Damira Vrbanovića sudsko vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu oslobodilo je optužbi za utaju poreza.

Teretilo ih se da su oštetili proračun za ukupno 120 milijuna kuna, tako što su davali igračima fiktivne zajmove kako bi izbjegli plaćanje poreza na dohodak i prirez.

Tim neplaćanjem su za klub pribavili 80 milijuna kuna.

Novosel je bio optužen za traženje povrata poreza kojega od kluba nije imao pravo tražiti, te da je tim činom oštetio klub za još 40 milijuna kuna.

Financijsko vještačenje je pokazalo da su ti zajmovi u 90 posto slučajeva vraćeni, tako da se ne može govoriti da su to bile nagrade kako je tvrdilo tužiteljstvo, kazala je sutkinja u svom obrazloženju.

Horvatinčića se teretilo da je u to vrijeme bio na čelu kluba NK Croatia kao direktor, ali pošto nije pronađen niti jedan dokument na kojem je on naveden kao odgovorna osoba, optužbe su odbačene i protiv njega.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 13:44