Drago Sopta/CROPIX
IZBORI USRED EURA

Marković odlazi! Vrbanović će postati predsjednik HNS-a, Šuker jedini protukandidat!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. travanj 2012. 12:09

Kad će nogometna Hrvatska biti u Poljskoj, tako i mnogi čelnici županijskih saveza, u kockastim dresovima, trebala bi se voditi kampanja za predsjednika HNS-a. Tko će se u takvim okolnostima baviti Kućom nogometa, a pogotovo eventualno raditi teren za smjenu vlasti?

Timing smanjuje mogućnosti da se pojavi “novi Štimac” koji bi poremetio planove zacrtane u aktualnom vodstvu Rusanove i zacijelo nije slučajno odabran. Najrealnije je stoga za očekivati da će nasljednik Vlatka Markovića biti poznat znatno prije izvanredne izborne Skupštine planirane za srpanj, bude li uhodani orkestar Rusanove nastavio po svojim notama.

Uskoro, na sastanku Izvršnog odbora, Marković bi trebao objaviti silazak s trona, tako je, kažu, dogovoreno. Negdje oko prvog lipnja morala bi se sazvati Skupština s terminom održavanja tridesetak dana kasnije.

Iza kulisa mnoge su kalkulacije, pa ni aktualno vodstvo Saveza nije monolitno i ima razne ideje. Damir Vrbanović, predsjednik ZNS-a, potvrdio je da će Grad Zagreb dati svog kandidata i logično je očekivati da bi upravo taj trebao biti novi Marković! U kuloarima se spominjalo, s nekima i razgovaralo, Mladena Vedriša, Branka Mikšu i Zlatka Matešu, no nimalo iznenađujuće, kristalizira se rasplet u kojem su ključna imena Damir Vrbanović i Davor Šuker. Vrbanović ostavlja dojam da je spreman preuzeti tu funkciju i sigurno je najpotkovanija osoba koju Zdravko Mamić i njegova ekipa mogu ponuditi. Ipak, Šuker i dalje ima vjetar u leđa iz Osijeka, pa će zanimljivo biti pričekati rasplet. Kao i to hoće li se ipak pojaviti opozicionar.

Čini se da bi Kuću nogometa naglavce mogla okrenuti jedino Hrvatska vlada. Ako može i zna kako to izvesti. Samo u tom slučaju pojavila bi se na obzoru imena poput Zvonimira Bobana ili Darija Šimića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 03:27