Brugge, 031110.Jan Breydel stadion, UEFA, Europska liga, grupa D, susret NK Dinamo i Club Brugge.Na slici: Igor Biscan.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
ŽELE ZADRŽATI KAPETANA

'Novi ugovor za Igora Bišćana je spreman. On će si sam upisati cifru i vrijeme trajanja!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. kolovoz 2011. 20:55

Igor Bišćan je početkom prosinca 2007. godine potpisao 3,5-godišnji ugovor s Dinamom. Nakon sedam godina legionarskog staža vratio se u Maksimir s velikim ambicijama.

- Osim igračkih kvaliteta, Bišćan posjeduje karakter i odlike vođe. Ne podcjenjujući bilo koga od naših igrača, upravo je Bišćan predodređen da bude naš gazda na terenu. Držim da smo njegovim dolaskom dobili kariku koja nam nedostaje - rekao je tada sportski direktor Zoran Mamić.

Kako je sportski direktor najavio, tako je i bilo. Bišćan je zaista bio jedan od glavnih likova svih Dinamovih naslova te europskih nastupa. Nažalost, bilo je i ozljeda, bilo je naznaka da bi čak mogao i prekinuti karijeru, ali 'stari’ as nije se dao. Nije ga zaustavila niti posljednja operacija gležnja, kad mu je sanirana tetiva i očišćena hrskavica. U međuvremenu mu je istekao ugovor s Dinamom i s nestrpljenjem se očekivalo kad će mu Dinamo ponuditi novi.

Jučer je sve riješeno, Zdravko Mamić je s godišnjeg odmora informirao:

- Novi ugovor za Igora Bišćana je spreman!

Kako će izgledati?

- Bišćan će si sam upisati cifru i vrijeme trajanja ugovora!

Rijetka je pojava da bilo koji gazda kluba na ovom planetu gura bianco ugovor igraču. Takav postupak pokazuje koliko ga Mamić, a i svi ostali u maksimirskom klubu, cijene.

Nakon posljednje operacije s neviđenim entuzijazmom se vratio treninzima, njegova volja za povratkom je fantastična, gotovo nadljudska. Gledali smo ga na pripremama, radio je poput nekoga tko je tek na početku karijere.

- U klubu sam 40 godina. Nikada nisam vidio igrača koji je takav profesionalac. Njegova volja graniči s fanatizmom. Stekao je ogromno poštovanje svih, suigrača, stručnog stožera i Uprave - priča Zdravko Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:33