Cropix
NADOLAZEĆA ZVIJEZDA

NOVI TALENT IZ 'MODRE' SVLAČIONICE Ćorić: 'Želio bih imati karijeru kao Luka Modrić'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. veljača 2015. 11:14

Pohvale sa svih strana nisu ga nimalo promjenile. Ante Ćorić isti je onaj dječak kojem je lopta centar svijeta kakav je bio i prije odlaska na pripreme u Španjolsku koje su ga prometnule u nasljednika Bobana i Prosinečkog a čiji je talent veći od Modrića i Kovačića u tim godinama.

Pohvale će primiti skromno, brže bolje odmahnuti rukom i promjeniti temu.

- Iako ne bih imao ništa protiv da mi karijera bude kao Lukina, ja sam tek počeo u Dinamu - jasan je Ćorić koji će u travnju navršiti 18 godina. Nogomet za njega je sve u životu.

Nema podjela

Zoran Mamić nam je otkrio kako je Čorić među najboljima po količini trke tijekom utakmice i na treninzima.

- Da, ali ona još uvijek nije produktivna i trebam je racionalizirati. I igru u obrani moram podići na višu razinu. Želja mi je da u ovoj sezoni dosegnem razinu po kojoj bi mogao odigrati 90 minuta ‘ful gas’ - priča nam Ćorić.

U svlačionici su mladi prihvaćeni na najbolji mogući način. Zoran Mamić ne trpi podjele nikakve vrste. Nema tu starijih i mlađih. Stranaca i domaćih…

- Ma odmah smo ušli u shemu. Osjetio sam kako se stariji igrači poput Vukojevića ili Antolića trude biti na raspolaganju.

Protiv Stromsgodseta je ponio kapetansku traku što sugerira gdje ga klub vidi u budućnosti. Utakmicu poslije je istrčao protiv Šahtjora i toliko izludio protivnika da je dobio “ćušku” od Coste.

- Ne znam šta mu je bilo da me udario bez lopte. Možda zato što sam u napadu prije dodao vanjskom što je shvatio kao poniženje. U stilu, gle mali ima 16 godina a dodaje mi vanjskom nogom - smije se Ćorić, ali i priznaje kako je Šahtjor drugi svijet za sve ono što je do sada imao prilike vidjeti i osjetiti.

- Igraju najbrži nogomet, ali ni mi nismo bili loši. Dapače...

Sebe vidi u Primeri jednoga dana, ali za sada ne razmišlja dalje od Maksimira.

- Stavio sam pred sebe cilj da u Dinamu napravim najbolju moguću sliku o sebi.

Priznaje da su mu profesionalizam i česta putovanja uskratili ono u čemu najviše uživa, druženju s roditeljima, braćom Ivan i Josip, nećacima Laurom (6) i malenim Antom (3) koji je dobio ime po stricu.

Sportska obitelj

Obitelji Ćorić je sport u genima. Josip je najbolji igrač Sesveta, Laura treća u Hrvatskoj u tenisu u godištu starijem od sebe dok i mali Ante pokazuje da krv nije voda.

- Samo loptu vidi pred sobom. Najstariji brat Ivan je bio najtalentiraniji od svih nas, ali, eto, nije uspio. Sada je zadužen za motivaciju i poruke ohrabrenja - otkriva Ante. Uoči Šahtjora najstariji od braće Ćorić dao si je truda.

- Poslao mi je ovu poruku: ‘Mali Ćorke daj si truda, imaj mu.. i pokaži čuda’. Naježio sam se kad sam čitao - ponosno je otkrio Ante Ćorić, još jedan vunderkind iz Maksimirske 128.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:37