PRIJATELJSKE MLADIH

Gračan remizirao sa selekcijom talijanske Serie B, Milin upisao poraz od Srbije

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 24. veljača 2015. 19:29

Nije to bio jednostavan radni izlet - bez Ćalete Cara, Kneževića, Roguljića, Vlašića, Murića, Brodića... išlo je teško, pogotovo nakon što je u 59. minuti zbog druge javne opomene isključen Dabro. Dakako da smetaju i dva prva gola u dvije-tri minute.

Tako je novi šef Milin startao porazom, ali sutra je novi dan i nova prilika u susretu s istim partnerom. Koji će također u završno, elitno kolo za EP, u Nizozemsku u kojoj mora i na Norvešku te Švicarsku, dočim će naši krajem ožujka razigravati s Austrijom (domaćin), Italijom i Škotskom, a samo prvoplasirani ide u Grčku.

HRVATSKA - SERIE B 0:0

S obzirom na veliku količinu kiše koja je napadala posljednjih dana, travnjak u Kostreni izgledao je sasvim solidno. U prvih 45 minuta, selekcija talijanske Serie B prikazala je skromnu igru dok su momci Nenada Gračana u nekoliko navrata prikazali dobru kombinatoriku kojoj je nedostajao zadnji pas, odnosno završnica. Recimo, prvi su Andrenacciju zaprijetili nogometaši Belupa Mišić (21) i Brlek (15) čiji su izrađeni udarci otišli malo pokraj desne vratnice. Nešto kasnije neuspjelu su kombinaciju u izglednoj situaciji složili Špehar i Marić dok je Brlek za koji centimetar na kraju prvog dijela zakasnio na ubačaj Mišića. Talijani su se probudili tek u 44. kada je Vannini testirao budnost Livakovića...

Petar Brlek i u nastavku je bio najagilniji hrvatski nogometaš, a samo ga je nesreća dijelila od zasluženog pogotka. Prvo mu je u 49. minuti s crte skinuo Capezzi nakon što je Šimunović s druge vratnice vratio u gužvu da bi u 72. sjajan solo prodor otišao malo pred vratnice, iako je vratar Azzurra bio svladan, za razliku od 77. minute kada je zaustavio Dangubićev udarac. Domaću mrežu je drugih 45 minuta čuvao Brkić koji je rutinski morao reagirati u nekoliko navrata (Agazzi iz daljine).

Sve u svemu, Nenad Gračan mogao je steći uvid u potencijale/kvalitete potencijalnih reprezentativaca jer su Kockasti većinom (jalovo) dominirali bez realizacije. S druge strane, posljednja četvorka odavala je dojam sigurnosti protiv, doduše, neuigranog protivnika.

SRBIJA - HRVATSKA 4:2

STRIJELCI: 1:0 - Luković (29), 2:0 - Desančić (31), 2:1 - Šunjić (33), 3:1 - Živković (37), 3:2 - Lulić (46), 4:2 - Živković (70)

SRBIJA: Radunović, Gajić, Jovanović, Radmaher, Bašanović, Bainović, Desančić, Živković, Grujić, Luković, Ćurko (još su igrali: Manojlović, Duronjić, Kusić, Mihajlović, Stamenić, Lukić, Radonjić, Jović). IZBORNIK: Ivan Tomić

HRVATSKA: Grbić, Maglica, Stolnik, Prce, Mamić, Bitunjac, Šunjić, Dabro, Ćorić, Fiolić, Lulić (još su igrali: Marić, Mikulić, Bogdan, Bašić, Klarić, Bilić, Vojković). IZBORNIK: Ferdo Milin

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 23:30