Ronald Gorsic / CROPX
NOVA VATRENA JEDINICA

Novi Subašićev izazov: 'Spreman sam biti na vratima Monacova Dream teama'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. lipanj 2013. 20:33

Danijel Subašić trebao bi danas biti zadnja prepreka Cristianu Ronaldu i društvu, za vratara Monaca otvorila se prilika onako kako vjerojatno nije želio, ozljedom Stipe Pletikose.

- Mogu čitavu karijeru biti Pletina zamjena, pa on brani u životnoj formi. A toliko je toga za mene napravio, kad on nije došao u Monaco, nahvalio je mene pa sam ja stigao - rekao nam je nedavno Subašić, kojemu je tada, naravno, puno pomogao i menadžer Marko Naletilić koji je taj transfer realizirao.

Utakmica protiv Portugala za Subašića je dosad najveći reprezentativni ispit, ovakvu priliku još nije imao. Doduše, bilo bi bolje da joj nije prethodio “crni petak” u Maksimiru.

- Izgubili smo, što se tu sad može. Nismo imali svoj dan, Škoti su to iskoristili i to je to. Čeka nas Portugal, odlična momčad, ali idemo pokazati da je poraz protiv Škotske bio stvarno loš dan - govori Subašić, skromno bez nametanja, ne stavljajući sebe u neku veliku ulogu.

- Psihološki smo potonuli, naravno, nitko nije očekivao, međutim, svi zajedno se i možemo vratiti na pravi put. Pobjeda protiv Portugala bi nam u tome pomogla. Bit će to spektakl, sjajna utakmica, tako tome treba i prići.

Dobro, u ponedjeljak će u Ženevi stajati Portugal, s Ronaldom u glavnoj ulozi. To je poseban izazov.

- Ha, Ronaldo je izazov za svakoga. Strepim li? A tko ne strepi od njegovih udaraca, ha, ha. Kažem, bit će to lijepa utakmica, neka bude lijep kraj ove sezone.

Odjednom je Subašić u žiži zanimanja, njegov Monaco postao je svjetski nogometni hit, novi klub s velikim ambicijama i brojnim milijunima u blagajni.

- Da, stvarno smo hit, svi pričaju o nama. Stigao je Falcao, stigla su još tri sjajna igrača, gazda je već potrošio 130 milijuna eura, a potrošit će i još. Cilj nam je Liga prvaka, želimo se već ove sezonu u to elitno društvo.

Sa Subašićem na vratima? Kakav je status Zadranina u klubu, jedan je dan nedodirljiv, drugi da stiže Valdes, gdje je istina?

- Istina je baš takva, jedan se dan priča jedno, drugi dan drugo. Dolazi golman, ne dolazi, pa opet dolazi... Ne znam i ne zamaram se, na te stvari ne mogu utjecati. Ja znam da sam dobro branio u drugoj ligi i da sam spreman biti i prvi vratar Monaca i u pohodu na Ligu prvaka - kazao je Subašić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:17