Goran Mehkek/CROPIX
ISKUPLJENJE U ŽENEVI

Poraz od Škotske vratio je Hrvatsku na početak, Portugal je prilika za saniranje štete!

Izbornik Igor Štimac je na obale Ženevskog jezera doveo samo dvojicu napadača, to znači da će gotovo sigurno krenuti s jednom špicom (Olić) i pojačanim veznim redom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. lipanj 2013. 12:53

Kazao je Igor Štimac: "Kad je najteže neka pokažu da su klapa." Hrvatska reprezentacija u Ženevu je stigla grogirana porazom od Škotske i dobar rezultat s Portugalom, čak i remi, a kamoli pobjeda, "legao" bi kao eliksir atmosfere uoči super zahtjevnog jesenskog finiša kvalifikacija. Vatreni u petak ne samo da nisu dobili, oni nisu ni stisnuli rivala kako bi se to očekivalo, u posljednjih 10-15 minuta umjesto da doista ne prođu centar, Škoti su s lakoćom odolijevali.

Razgovarajući s nekim igračima i sami su detektirali problem psihološke čvrstine kad vam reprezentativac kaže: "Da je bilo 0:0, zabili bismo, ali kad rezultat bude negativan, nas to jako baci unatrag, nemamo taj mentalitet da bismo se vratili."

Škotska nas je transferirala u doba Slavena Bilića, tako se zbivalo u prošlom ciklusu. Kad je krenulo dobro završilo je super, kad nije do finiša je najčešće ostalo loše, osim s Gruzijom u Splitu.

Igor Štimac sam je nakon Eura govorio: "Želim usaditi pobjednički karakter, da preskočimo limit koji nad odvaja od velikih rezultata."

U njegovo doba Hrvatska se dvaput vraćala, u Skoplju i Swanseaju (s osmijehom sreće!), ali Škotska kao da je sve gurnula na početak. I zato od igrača danas očekujemo da pokažu tu homogenost i sportski duh, da ne pokleknu nego da se dignu kad je najteže, da se to vidi u igri, kakav god bio ishod. Jer rival je osjetno moćniji od Škotske. Sada nad njima lebdi pitanje jesu li za velika djela.

Izbornik Igor Štimac je na obale Ženevskog jezera doveo samo dvojicu napadača, to znači da će gotovo sigurno krenuti s jednom špicom ( Olić) i pojačanim veznim redom. Alen Halilović večeras bi trebao debitirati za Vatrene. Kao i Luka Modrić učinit će to u Švicarskoj, veznjak Reala imao je premijeru s Argentinom (3:2) u Baselu 1. ožujka 2006. godine.

Alen Halilović ipak neće startati, očekuje se aktivacija jednog defenzivnog veznog ( Vukojević), koji bi držao leđa četvorici španera, od kojih su sigurni Rakitić i Modrić, a šansu će ovoga puta dobiti Iličević i Milić, koji će biti svojevrsna iznenađenja u formaciji 4-4-1-1. U obranu ulazi Ćorluka, na vrata ide Subašić. Izbornik je ostavio u Zagrebu čak tri špice (Eduardo, Mandžukić Jelavić), u napadu ima samo Olića i Kalinića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:28