Željko Hajdinjak/CROPIX
ZADNJI TRZAJI

Novi predsjednik Solomun bez dogovora: ‘Siguran sam 99 posto da će izbaciti Varaždin’

Piše: ArhivaObjavljeno: 01. ožujak 2012. 23:05

Ni novi predsjednik NK Varaždina Boris Solomun za sada nije uspio skinuti suspenziju klubu, koji tako i dalje sigurno plovi prema izbacivanju iz 1. HNL. Prvog dana predsjedničkog mandata Solomun je pregovarao s glavnim vjerovnicima da pristanu na odgodu plaćanja, no u tome nije uspio.

Odmah nakon što je izabran za novog predsjednika NK Varaždina Solomun je sjeo u automobil i uputio se prema Osijeku na razgovor s Milanom Pavličićem, bivšim igračem Varaždina, koji od kluba potražuje oko 1,2 milijuna kuna. Iako je medijima ispričao da su pregovori još u tijeku i da idu u dobrom smjeru, sam Pavličić ističe da nikakav dogovor nije postignut te poručuje da neće samo tako odustati od svog potraživanja.

- Razgovarao sam sa Solomunom više od dva sata, no ništa se nismo dogovorili. Očekivao sam da će mi ponuditi barem neki novac, ali to se nije dogodilo. Recimo da sam 99 posto siguran da im neću skinuti suspenziju - poručio je Pavličić.

Solomun je bio i na pregovorima s NK Čakovcem koji od NK Varaždina potražuje oko 30 tisuća eura za razvoj igrača Filipa i Dine Škvorca te Dominika Glavine. Ni tamo nije baš naišao na popustljive sugovornike. - Razgovarao sam s predsjednikom Čakovca Mikolajem i moram reći da nisam postigao nikakav dogovor. Zapelo je na tome da bi oni da im se novac uplati na račun njihove škole nogometa, s obzirom n to da je njihov račun također blokiran. Mislim da taj razgovor ne vodi ničemu - poručio je predsjednik varaždinskog prvoligaša.

Ne uspije li Solomun postići dogovore s vjerovnicima, odigrat će isti scenarij kao i prošli petak kada NK Varaždin zbog suspenzije nije odigrao utakmicu protiv Rijeke. Samo ovaj put, ako ne odigraju utakmicu protiv Istre u Puli, Varaždincima ne prijeti samo gubljenje tri boda za “zelenim stolom”, nego i automatsko izbacivanje u najniži rang natjecanja!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:28