CROPIX
PRESLAGIVANJE MOMČADI

Nova lica već prvog dana priprema! Mina i Mena pristigli u kolumbijskoj ‘trampi‘, odlaze Yeferson, Nieva

Na probu je stigao i krilni napadač Filip Radovanović...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 05. siječanj 2021. 23:40

Kako je bilo i predviđeno, s pripremama za nastavak sezone u ponedjeljak su krenuli i Šibenčani. Dočekalo ih je ružno, kišno vrijeme, ali i lijepe poticajne uvodne riječi sportskog direktora Ivana Bulata. Poželio im je dobre igre i rezultate na proljeće, te im čestitao na odličnim izdanjima protekle jeseni. Budući da su im podmireni svi dugovi, te da se radi na poboljšanju uvjeta za rad, Bulat je igračima poručio da budu fokusirani isključivo na igru, na svoje tijelo, i da u tom slučaju neće biti nikakvih problema glede ispunjenja rezultatskih i drugih klupskih ciljeva.

Što se igračkoga kadra tiče, došlo je (i vjerojatno će doći još) do određenih promjena. To se najviše odnosi na svojevrsnu trampu kolumbijskog dijela momčadi.

Tako su umjesto trolista Yeferson, Nieva, Angulo, koji su okončali svoju epizodu na Šubićevcu, stigli novi momci iz Južne Amerike. Radi se o lijevom beku Marcosu Mini i zadnjem veznom Cristianu Meni. Obojica su mladi igrači, bez europskog iskustva i kao takvi vjerojatno će teško biti odmah od pomoći treneru Renduliću kao pojačanja. No, sportski direktor kaže da pokušava uvjeriti nove vlasnike, koje do formalnog preuzimanja kluba dijeli tek jedan papir, da bi bilo dobro angažirati barem još dvojicu provjerenih igrača u borbi za ostanak i da mu je želja iz svakog prijelaznog roka izaći jači, barem donekle. Iako, naravno, nitko ne sumnja u kvalitetu postojećeg kadra, a koji je jesenas pokazao da itekako ima potencijala za Prvu HNL.

- Zimski prijelazni rok je kratak i ne daje nam puno prostora za manevar, prvenstveno zbog toga što je malo kvalitetnih igrača na tržištu. Međutim, to ne znači da sjedimo skrštenih ruku, već pregovaramo s potencijalnim pojačanjima, i to nogometašima iz Hrvatske. Nadam se da ćemo na vrijeme dovesti pojačanja, proširiti kadar, te da će momčad u drugi dio prvenstva ući spremnija i jača nego na jesen, budući da nas čeka zahtjevan posao i veliki broj utakmica - dodao je Ivan Bulat.

Na prvom okupljanju nije bilo tek Emira Sahitija, koji je dobio dodatni dan za rješavanje nekih stvari, a bio je tu i vratar Đaković, koji je jesenski dio proveo na posudbi u Cibaliji. Uz spomenute Minu i Menu, na probu je stigao i krilni napadač Filip Radovanović (22), koji je došao iz trećeligaša Belišća, s kratkom epizodom u Dugopolju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 11:34