Andrej Švoger / Cropix
RASPAD SISTEMA

NK Varaždin na koljenima: Otišli Šafarić i Aganović, Toplak razmišlja o ostavci!

Piše: Luka ŠpacObjavljeno: 08. kolovoz 2011. 22:26

VARAŽDIN - “Teški bolesnik” iz Zagrebačke 94 uskoro bi mogao konačno “izdahnuti”. NK Varaždin odlučila su, naime, napustiti još dva igrača, iskusni vezni igrači i nositelji igre Nikola Šafarić i Adnan Aganović, a blizu odluke o ostavci je i trener Samir Toplak!

Nikola Šafarić i Adnan Aganović javno su poručili da napuštaju NK Varaždin. Šafarić bi u sljedećih nekoliko dana trebao potpisati ugovor s mađarskim Kaposvarom, a Aganović još važe inozemne ponude, ali do kraja tjedna definitivno napušta klub.

- Ovo je klub u kojem sam počeo svoju nogometnu karijeru, klub u kojem sam se afirmirao, klub koji mi je dao sve, klub za koji sam ponosno i s velikim zadovoljstvom igrao. Ali ovako više ne mogu. Klub puca po šavovima. Uprave gotovo da i nema, predsjednik je na godišnjem odmoru, s direktorima ne možeš razgovarati jer nisu sposobni ništa riješiti. Nema apsolutno nikakvih naznaka da bi stvari mogle krenuti na bolje. Teška srca odlučio sam da moram ići. Odlazim razočaran situacijom u klubu koji neizmjerno volim - rekao je u svom emotivnom istupu Nikola Šafarić.

Trener NK Varaždina Samir Toplak teško je podnio odlazak svojih stožernih i najiskusnijih veznih igrača. Poručio je i da on razmišlja o tome da podnese ostavku. Odluku će donijeti do kraja tjedna.

- Ovo je postalo neizdrživo. Gori nam pod petama, a u klubu nema žive duše. Ove sezone se nitko iz uprave nije ni jednom spustio u svlačionicu. Igrači se puštaju bez odštete ako oproste dugove, a dovode se igrači iz nižih liga koji ‘ništa ne koštaju’. To je potpuno promašena politika! U proteklih dva mjeseca klub je napustilo deset standardnih igrača. Uzmite bilo kojem klubu na svijetu deset igrača i vidjet ćete što će se dogoditi. Ovo više nema smisla. Jako volim ovaj klub, ali ne znam jesam li se više spreman kompromitirati. Razmišljam o tome da podnesem ostavku - poručio je Toplak.

Igrača u kadru je sve manje i manje, a uskoro bi klub mogli napustiti i još neki igrači. Dva ‘Kolumbijca’, članovi U-20 repke koja je nastupala na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji, Roberto Punčec i Dejan Glavica navodno su također na izlaznim vratima kluba.

Punčec bi mogao u Nizozemsku, a za Glavicu je navodno zagrizao Slaven Belupo. I oni, kao i ostali igrači u klubu osim novopridošlih Trojaka, Lončara, Gluhaka, Grgeca, Cerovečkog i Sačera, mogu otići bez odštete jer im je klub dužan više od tri plaće. Ako ode i Toplak, koji je držao ekipu na okupu, Varaždin bi nakon 20 godina mogao ostati bez prvoligaškog nogometnog kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:20