Drago Sopta/CROPIX
TONEL vs ČAČIĆ

'Nisam još odlučio hoću li otići iz Dinama! O mom ostanku završnu riječ imat će Mamić'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. listopad 2012. 00:34

Trener Ante Čačić izveo je žestoki udar na Portugalca Tonela. Objašnjavajući zašto je umjesto njega protiv PSG-a u udarni sastav instalirao Antu Puljića, šef modre struke je kazao:

- Kad je u Kijevu imao loptu u nogama, kao da ga je tresla struja. Tako smo skoro primili treći gol. Svaka lopta mu je bila dum-dum-dum.

Usput je kazao kako mu Tonel razbija ritam igre, da ne radi korekcije, optužio ga je za dva primljena gola na Kantridi, dodao kako je Puljić brži i okretniji od Portugalca te na koncu zaključio:

- Uostalom, Tonel odlazi za mjesec i pol dana, moramo imati strategiju za budućnost.

Ne sjećamo se da je bilo koji trener Dinama u bližoj povijesti tako “oprao” nekog igrača. I to igrača koji je dosad s Josipom Šimunićem činio idealan Dinamov stoperski par, najčvršću kariku obrane. Mnogi su s pravom zaključili da je Portugalac jedan od najboljih stranaca koji je ikada došao u Dinamo...

Tonel je jučer ručao u jednom zagrebačkom restoranu u društvu s Adrianom Calellom i svojim menadžerom Dankom Đikićem. Samo se nasmijao:

- Znate da ne smijem davati intervjue bez dogovora s klubom.

Niti nakon Čačićevih kritika nije pokazivao nikakvu ljutnju, nije isijavao nezadovoljstvo. Iako nije želio razgovarati bez dozvole kluba, zapisali smo nekoliko njegovih rečenica. Nije se želio osvrtati na trenerove komentare o svojoj igri. Na pitanje o odlasku iz Dinama kazao je:

- Nisam odlučio otići iz Dinama! Tu će konačnu riječ imati čovjek koji mi je pružio vrhunski tretman i uvjete zbog kojih sam i izabrao Dinamo. Radi se, jasno, o Zdravku Mamiću.

Ako ipak odete, kakav će biti rastanak?

- Od mene nećete nikada čuti niti jednu lošu riječ o Dinamu. Ako odem, rastat ću se u prijateljskom i pozitivnom ozračju uz zahvalu svim djelatnicima kluba.

Eto, baš gospodski odgovor. Od Tonela drukčiji nismo niti očekivali. Portugalac o svom boravku u Maksimiru ima samo lijepe riječi, zato i nije još odlučio hoće li otići ili ne. Istina, kazao je svojevremeno svojim prijateljima da ga muči nostalgija, ali nije definitivno prelomio. Čeka razgovor sa Zdravkom Mamićem. Na tom razgovoru past će konačna odluka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:29