Dorian Horvat / Cropix
ŠPEHAR NAKON ODLASKA

'Nisam čovjek koji može dijeiliti otkaze. Babić i Ljubojević su me najviše razočarali'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 24. studeni 2011. 15:57

Koliko je ostavka predsjednika kluba Roberta Špehara izazvala iznenađenje najbolje svjedoči činjenica da se o imenu njegovog nasljednika ne može čak ni nagađati. Svi koji bi o tome mogli nešto reći jednako su zatečeni i nespremni ponuditi novo rješenje.

- Pripremit ćemo izbornu Skupštinu. Nećemo žuriti, ali do kraja godine će biti održana. Naravno, prije toga će uslijediti niz razgovora, konzultacija i lobiranja. O imenu ili imenima do daljnjeg ne mogu ništa reći - kazao je direktor kluba Gordan Matković.

Sam bi Špehar želio da se skupštinsko zasjedanje obavi što prije, ali kada će to biti ne zna.

- Kraj je natjecateljske sezone tu, mislim da bi najbolje bilo sve obaviti po njenom svršetku. No, o datumu ne mogu reći ništa određeno. U svakom slučaju, bit će do kraja godine - izjavio je Špehar.

Osijekov se brod opasno nagnuo, bivši je predsjednik došao, kako je kazao, do zida kada više nije mogao dalje.

- Dobio sam sasvim jasne signale da bi trebalo otpuštati ljude. Netko je negdje izračunao da imamo previše zaposlenih u Radnoj zajednici i našoj Školi nogometa. Otkako sam preuzeo predsjedničku dužnost, više puta sam naglasio kako nisam spreman ljude slati na ulicu. I to je jedan od razloga zbog kojih sam podnio ostavku - rekao je Špehar.

Osim što je bio prvi čovjek klupske politike, preuzeo je i obveze nadzora nad stručnim radom kluba, ali i selektiranja igrača. Podnoseći ostavku naglasio je kako s nekima, starijim i iskusnijim igračima, nije u potpunosti zadovoljan. Dakako, da je to zahtijevalo i konkretno pojašnjenje...

- Vratio sam u naš klub Gorana Ljubojevića i Marka Babića. Puno sam od njih očekivao, ali nisam dobio što sam htio. Od Ljubojevića sam očekivao više golova. Na zalaganje i sve drugo nemam prigovora, ali trebao je i morao više puta biti strijelac. Babića sam vidio u ulozi vođe i lidera momčadi, na terenu kao i izvan njega. Ali on se kao takav nije uspio nametnuti. Dovoljno je to da za obojicu kažem kako sam razočaran - rekao je Špehar.

Dolazak navijača na trening Bijelo-plavih je također važna priča. Pojavili su se tamo gdje im nije mjesto. Ali kako su ih pokušali ostvariti, propitkivanjem igrača koliko metara pretrče za devedeset minuta, prozivanjem Marka Babića za nezalaganje... Osijekova Kohorta je prešla granicu. I nije prvi put da njeni članovi sebi uzimaju za pravo doći u klupske prostore, približiti se igračima i održati im bukvicu.

Osijek je u problemima. Dug od devet milijuna strašno ga pritišće. Još i više neizmirene obveze naspram države, ali i sudski sporovi s nasljednicima nekadašnjeg predsjednika, preminulog Antuna Novalića. Sveukupno je klub dužan i više od stotinu milijuna kuna. Gotovo je nevjerojatno da još uvijek drži glavu iznad vode kada je jasno da je odavno već pred kolapsom i živi na aparatima za umjetno disanje. Špehar je otišao, a Uprava kluba će kao takva egzistirati samo do izborne Skupštine. A tko će tada preuzeti vođenje i upravljanje klubom, tek će se vidjeti....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:01