LEKO MEĐU VATRENIMA

'Nije me bilo dvije godine, ali spreman sam pomoći! Znam Tursku i njihove igrače'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 07. studeni 2011. 17:59

Na početku - senzacija. Jedan od posljednjih koji je došao na jučerašnje okupljanje reprezentacije uoči dokvalifikacija za Euro bio je Jerko Leko.

- Posjet? Ne, ne, izbornik me nazvao jutros i priključio me reprezentaciji. Iznimno sam počašćen, u kadru me nije bilo točno dvije godine.

Tijekom dana bilo je špekulacija da će se Dinamov veznjak pridružiti reprezentativcima, međutim, sve do njegovog dolaska ta se opcija činila kao šala.

- Ovdje sam da pomognem iskustvom, ali i proveo sam godinu dana u Turskoj, poznajem njihove igrače, mentalitet, vrline i mane. Ako bude potrebe, ovdje sam - zaključio je Leko i otišao se pozdraviti s igračima koje dugo vremena nije vidio.

A oni su se već tradicionalno povukli u tišinu i osamu Sheratonovog kafića, gdje su pretresali aktualne teme, ali i goruće kvalifikacije. Turska je pred vratima, gori pod nogama.

- Sami smo se uvalili, pa je na nama da se iz te gabule i izvučemo - smireno je govorio veznjak dortmundske Borussije, Ivan Perišić.

- Snažni su, međutim, i mi imamo svoje adute, koje ćemo vjerujem iskoristiti. Pogodak u gostima je ono što priželjkujem, s njime bismo se doveli u izglednu situaciju uoči Zagreba.

Nikica Jelavić na okupljanje je dolazio s klupskim hat-trickom na reveru, no do Sheratona je jedan gol izgubio.

- Ha, nakon snimke su mi ga ipak oduzeli, no nema veze, osjećam se izvrsno, u golgeterskoj sam formi i vjerujem da će ona potrajati sve do Turske.

On je jedan od onih koji nije prošao pakao Beča i onog teškog poraza u četvrtfinalu Eura. Dakle, on ne mora kroz čistilište, ovo je njemu prvi put.

- Nemojmo se vraćati na ono što je bilo, radi se o utakmici koja se igrala prije tri godine, mnoge su stvari drugačije. Smatram da smo kvalitetniji, mislim da ćemo u ove dvije utakmice pokazati kako zaslužujemo otići na Euro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:18