TŐRE EKSKLUZIVNO ZA SN

'Ne plašimo se Hrvatske, ali izgledi su 50-50. U Istanbulu će biti 1:0 ili 2:0 za nas!'

Piše: Jure BurićObjavljeno: 09. studeni 2011. 14:29

Gökhan Töre 'friško’ je ime u Hiddinkovoj reprezentaciji, dosad je skupio tek pet nastupa za najjaču tursku postavu, što ipak ne čudi s obzirom da je riječ tek o 19-godišnjaku. Na ovog mladog veznjaka upozorio nas je Mladen Petrić, njegov suigrač u Hamburgeru SV-u, još uoči kvalifikacijske utakmice za EP 2012. između Austrije i Turske 6. rujna, opisujući ga kao 'vrlo dobrog nogometaša’.

- Sve je u najboljem redu, barem do sada. Svi smo se okupili i nisam osjetio ništa neobično niti loše. Svjesni smo da nas čekaju teške utakmice, ali nitko od nas nije zbog toga iskazivao strah.

Vjerujete li u uspjeh Turske, što mislite kako će se okončati okršaji s Hrvatskom?

- Već sam rekao da nas čekaju teške zadaće, a naravno da vjerujem u naš uspjeh i prolazak Turske. Objektivno, šanse su 50:50%. Naš je primarni cilj pobijediti u prvoj utakmici u Istanbulu i po mogućnosti ne primiti gol. Bilo bi idealno da pobijedimo 1:0 ili 2:0. Naša prednost je što prvu utakmicu igramo kod kuće, pred svojim navijačima.

Koga posebno cijenite od hrvatskih igrača?

- Istaknuo sam hrvatski napad, tu bih istaknuo Mandžukića, Perišića, Olića, Jelavića... Jako dobro poznajem i Šimunića i Rakitića. Međutim, za nas je dobitak što Mladen Petrić neće moći igrati protiv nas. Žao mi je što je ozlijeđen, ali ne vjerujem da postoji protivnik koji bi želio imati Petrića protiv sebe.

Je li bečka utakmica i pobjeda Turske protiv Hrvatske na EP 2008. još tema među vama igračima i u turskoj nogometnoj javnosti?

- Da, ta tema je neizbježna. Često spominjemo tu utakmicu jer smo svjesni da će Hrvatska zbog tog poraza tražiti revanš. Za nas je ta pobjeda bila velika, dok je Hrvatskoj bila bolna. Zato vjerujem da će Hrvatska i zbog toga biti motivirana u okršajima s nama.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:23