Željko Hajdinjak/CROPIX
ZORAN VULIĆ ODGOVARA

KRVNIK MODRIH 'Dinamo mi je drag kao i svi hrvatski klubovi, a Mamića ne želim komentirati'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. studeni 2012. 13:58

Nakon što je šesti put u trenerskoj karijeri svladao Dinamo, prvih pet je potpisao kao prvi stručnjak Hajduka, Zoran Vulić je sa stadiona u Parku mladeži otišao s vrećicom u ruci. Plava, neprozirna vrećica u sebi je krila tri dresa Paris SG-a, Zlatana Ibrahimovića, Javiera Pastorea i Salvatorea Sirigua. Vuliću ih je donio Ivan Kelava, pošiljatelj je Claude Makelele, francuski reprezentativac kojemu je Vulić bio kapetan u Nantesu.

Prošla su vremena kad bi Vulić osjetio potrebu hvaliti se takvom činjenicom, a prošla su i vremena kad ga je osobito smetalo što ga se konstantno gura u zapećak ili kad ga se prikazuje onakvim kakav nije.

Sada bi se mogao busati u prsa i govoriti kako je to svladao Dinamo sa Splitom, mogao bi isticati svoju genijalnost, ali ništa od toga. Igrači ga hvale, Ivica Križanac reče da je dokazao da je među najboljima u Hrvatskoj.

- Ja sam jedan od njih, ništa više. Navikao sam na podcjenjivanja, ali ne moram se nikome dokazivati. Uvijek sam bio i ostao profesionalac, sviđao se nekome ili ne. Mene stalno prikazuju u jednom svjetlu, neistinitom.

Zdravko Mamić mu je preporučio odlazak na psihijatriju, Vulićev brk se ni na presici, a ni dan nakon nje, nije pomaknuo na taj ružan komentar.

- Mamić ima pravo na mišljenje, neka misli što god hoće. Nemam potrebe to komentirati.

Pobijediti Dinamo sa Splitom nije isto kao s Hajdukom.

- Naravno, to su dvije različite stvari. Ambijent je ipak siromašniji, makar ja nemam primjedbi na naše navijače. Ono je derbi, puno gledatelja.

Kad Hajduk dobije Dinamo, to se ne može tretirati iznenađenjem, zar ne?

- Niti ovo nije iznenađenje. Kad sam dolazio za trenera Splita, rekao sam da imam dobru i kvalitetnu momčad, te da me nije strah teškog rasporeda. Ostavili smo Dinamo bez prave prilike, jer to nije bila ona Beqirajeva vratnica, fazu obrane smo odigrali fantastično. Tu je presudna bila Križančeva uloga. Još je Rebić mogao zabiti drugi gol, bila bi drugačija završnica da je bilo 2:0.

Čeka zimu da bi u miru pripremio momčad po svom guštu, iako je prilično zadovoljan onim što ima.

- Trebat će nam jedan ili dva prava igrača. Imamo dobru mišancu, puno mladih i puno iskusnih, kvalitetnih igrača. Samo da je zdravlja, jer prostora za napredak imamo. Bilo bi dobro da imam zamjerki na nekoga, trener bi uvijek trebao imati zamjerki, ali igrači su za sada bili sjajni.

Ako je profesionalac, logično je pretpostaviti da bi Zoran Vulić prihvatio trenirati Dinamo kad bi takva ponuda pala na njegov stol.

- Ne želim pričati o tome što bi bilo, kad bi bilo. Dinamo mi je drag kao i svi hrvatski klubovi, odnosno, nisam protiv Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 00:43