www.heraldsun.com.au
PRODAJA BIJELIH

Nestvarna priča iz Australije: Matt Tomas kupuje Hajduk i ostavlja ga navijačima!?

Ne znam o kome je riječ, informacije su prikupljene iz medija. Zasad nemam nikakvu najavu o dolasku investitora iz Australije - kazao nam je predsjednik Uprave Marin Brbić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2013. 10:09

Matt Tomas u Australiji, odnosno Mate Tomaš "po naški", novo je ime na popisu potencijalnih investitora u Hajduk. Tomaš je podrijetlom iz Krila Jesenica pokraj Splita, u Australiji se zajedno sa svojim partnerom Mickom Gattom kroz firmu Elite Cranes obogatio u građevinskom sektoru, a trenutno se fokusirao na rudnike zlata i naftnu industriju. Dio svoga imetka Tomaš želi uložiti u Hajduk, u prvoj fazi kroz sponzorski ulog, a potom i kroz kupnju većinskog paketa kluba s Poljuda.

Ono po čemu se namjera Tomaša razlikuje od, vjerojatno svih ostalih ideja, jest činjenica da bi kupio 50 posto plus 1 dionicu kluba i ostavio navijačima ŠDD Hajduk na upravljanje. Takva informacija jučer se proširila Splitom, jer Tomaš se, za razliku od američkih investitora predvođenih Michaelom Gloverom još nije pojavio u Splitu. Međutim, dolazak Tomaša najavljen je kroz najdalje mjesec dana jer australski poduzetnik je dugogodišnji prijatelj s predsjednikom Udruge Naš Hajduk Žanom Ojdanićem. Ali, dakako to ne znači da bi Naš Hajduk sudjelovao u bilo kakvom obliku privatizacije kluba od strane Tomaša.

Dolazak Tomaša je medijski promoviran, ali u Gradu Splitu niti u Hajduku nemaju nikakve službene najave.

- Ne znam o kome je riječ, informacije su prikupljene iz medija. Zasad nemam nikakvu najavu o dolasku investitora iz Australije - kazao nam je predsjednik Uprave Marin Brbić.

Ni u Banovini, gdje stoluje gradonačelnik Ivo Baldasar, nema službene najave ni konkretne ponude Matta Tomaša. Po kojoj cijeni bi Tomaš kupio Hajduk, koliko je spreman uložiti u splitski klub? Sve su to pitanja koja bi, ako ponuda zaista bude ozbiljna, odgovore trebali dobiti u službenoj formi. Amerikanci su letvicu postavili, ispod 230 milijuna kuna (plus kredit od 30 milijuna) se ne može ići. Tko ponudi više, uvijek je dobrodošao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:30