Vladimir Dugandžić/CROPIX
PREUZEO ODGOVORNOST

Andersson: 'Ako imate nekoga kritizirati za ovaj prijelazni rok, kritizirajte mene'

'Tudor je trener, znam da svi gledaju u njega. I grad, i navijači, i novinari. Ali, ja preuzimam odgovornost za ovaj prijelazni rok'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. srpanj 2013. 15:58

Prvi put se nakon kurtoazne premijere prije mjesec dana Jens Andersson pojavio u novinarskom salonu Poljuda. Iznio je svoje impresije stečene u proteklom kratkom, može se reći, uvodnom razdoblju posla u Hajduku. Pritom je od svih nazočnih zatražio veći respekt prema klubu, a na sebe je preuzeo kompletnu odgovornost vezanu uz sve poslove ulaznih i izlaznih transfera.

- Ovaj tjedan puno se u medijima pisalo o tome tko igra, zašto ne igra i tko se prodaje. Nema modernog kluba koji igra s nogometašima koje neće zadržati. To je moja poruka. Može se ponekad s njima igrati, ako ih netko dolazi gledati, jasno je da će se klupski interes staviti u prvi plan, međutim, poslovi se oko transfera rade cijelu godinu. Skauti klubova igrače koje žele uzeti gledaju kroz kompletno prvenstvo - odlučno je kazao Andersson i uz to naglasio:

- Tudor je trener, znam da svi gledaju u njega. I grad, i navijači, i novinari. Ali, ja preuzimam odgovornost za prijelazni rok i sve odluke vezane u tom segmentu. Ako imate nekog kritizirati, onda kritizirajte mene - poručio je Šveđanin na perfektnom engleskom.

Dan uoči starta HNL-a Andersson je održao press-konferenciju. Premda je susret s novinarima otvorio s “dobri dan”, sve ostalo bilo je na engleskom, bez prevoditelja. Andersson se predstavio “otvorenog garda”, bez ustručavanja je postavio kriterij poslovnih odnosa na relaciji klub - mediji. Na pitanje o Maloči, Vukoviću i Blaževiću, tercetu igrača koji se nalaze u klupskom prodajnom izlogu, Andersson je odgovorio:

- Ne znam kako ste navikli raditi, ali ja vam neću kazati imena igrača koje želimo prodati. Jesu li u pitanju trojica ili petorica, to je stvar kluba. Moj posao nije pričati, pričati i pričati. Moj posao je raditi. Na kraju kolovoza ćemo vidjeti kakav ću rezultat imati.

Nakon segmenta izlaznih transfera dotaknuo je Andersson i dio vezan uz potencijalna pojačanja.

- Od prvog mi dana nude igrače za Hajduk. I danas mi menadžeri šalju mailove, ali mi imamo igrače koje gledamo i pratimo. Među njima su i stranci, međutim još uvijek čekamo s pojačanjima.

Istaknuo je Andersson kako je zadovoljan poslom u proteklih mjesec dana.

- Kada sam došao u novu zemlju, imao sam svoje ideje. Ali, nisam imao kompletnu sliku, jer sasvim je drukčije kada si izvan kluba. Danas imam cijelu sliku o klubu, osjetio sam kako funkcionira Hajduk. Uvijek je bitno pokazati respekt prema klubu. To i od vas tražim, jer Hajduk je klub koji zaslužuje veći respekt u svakom segmentu - zaključio je Andersson u susretu s novinarima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:34