Split, 231010.Park mladezi.12 kolo Prve Hrvatske nogometne lige.Split - Inter.Na fotografiji: Slavlje igraca splita nakon postignutog pogotka.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
PRVI PUT NA TV-U

Nenad Pralija uoči povijesnog dana za Split: Ne brijem se sve dok ne dobijemo Dinamo!

Sve je isto kao da igramo kao i protiv bilo koga drugog. Pripremat ćemo se za susret s Dinamom kao i za svaku drugu domaću utakmicu. Idemo na pobjedu - najavio je Katalinić
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. studeni 2010. 10:59

Nogometaši Splita vratili su se starim navikama. Niz od tri prvenstvena susreta bez poraza momci trenera Ivana Katalinića sa stilom su prekinuli pregazivši Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj s visokih 4:0. Momčad u crnim dresovima koja je prije osam dana pošteno namučila Hajduk na Poljudu nestala je pod naletom “crvenih”. Na taj način Splićani su ispisali najbolju pozivnicu navijačima za subotnji derbi kada u Park mladeži stiže aktualni prvak Dinamo.

Bit će to povijesni prvi ogled HNL koji će se uživo prenositi s Parka mladeži (20.05 sati, HTV2), ujedno i prvi uopće nogometni susret u direktnom prijenosu sa stadiona Splita. Međutim, i unatoč tome, interes za derbi u gradu pod Marjanom - čak i kod mnoštva onih kojima je bliža bijela boja - već je ogroman. Poigramo li se bojama hrvatske trobojnice i “crveni” i “bijeli” priželjkuju da padnu “modri”.

Iskusni strateg Splita Ivan Katalinić u svojoj je trenerskoj karijeri toliko puta svladao momčad iz Maksimira, pogotovo na klupi Hajduka, da su ga dugo u Dinamu smatrali pravom crnom mačkom. Kate je često nalazio recept za “modre”, čak i kada su izgledi bili na suprotnoj strani dok je bio trener Zadra, Varteksa ili Rijeke. Ipak, nakon uvjerljivog slavlja u Kranjčevićevoj iskusno spušta loptu na zemlju prije dolaska momčadi trenera Vahida Halilhodžića.

Ali, ipak ne krije namjere koje su na domaćem travnjaku uvijek iste.

- Sve je isto kao da igramo kao i protiv bilo koje druge momčadi u ligi. Pripremat ćemo se za susret s Dinamom kao i za svaku drugu domaću utakmicu. Idemo na pobjedu - najavio je Katalinić čija je momčad slavljem u Kranjčevićevoj izašla iz mini-krize.

Jučerašnjim laganijim jutarnjim treningom počela je za momčad i službeno akcija Dinamo, dok u klubu pripreme za gostovanje peterostrukog uzastopnog prvaka Hrvatske već dugo traju. Šminka se stadion, uređuju prostorije, dotjeruju ograde na tribini za gostujuće navijače. Ulaznice za derbi u prodaju bi trebale krenuti od utorka ili srijede.

Pobjeda nad Dragovoljcem vratila je dobro raspoloženje na Park mladeži. Sportski direktor Nenad Pralija, inače gotovo uvijek uredno obrijan, pustio je bradu nekoliko dana, što bi rekli u Splitu “malo prominija imidž” (i dobro mu stoji).

Ne treba Splićanima puno da sve okrenu na zafrkanciju, što je spremno prihvatio i Pralija.

- Ne brijem se dok ne dobijemo Dinamo - našalio se sportski direktor Splita.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:33