NE ŽELI U BEOGRAD

'NEMA SMISLA DA DOLAZITE U ZAGREB' Luis Ibanez odbio ponudu Crvene zvezde

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. lipanj 2015. 23:23

‘Želimo Ibaneza na Marakani. Dolazimo u Zagreb na pregovore’, bila je uvodna rečenica Zvezdana Terzića, predsjednika Crvene zvezde, kada je u nedjelju krenuo u akciju privođenja bivšeg lijevog beka Dinama. S druge strane bio je Darko Alegić, punac Argentinca s hrvatskom putovnicom, koji je preuzeo brigu o njegovoj karijeri.

- Nisam se iznenadio jer već neko vrijeme smo imali signale da je Luis na radaru Crvene zvezde. Terzić je bio direktan tijekom razgovora. Rekao mi je da trener Miodrag Božović silno želi Ibaneza u svojoj svlačionici te da je siguran kako bi njegov dolazak zapalio Zvezdine navijače - otkriva Alegić koji je saslušao uvodni govor predsjednika Zvezde i brže bolje mu poručio kako nema smisla da sjeda u automobil i dolazi u Zagreb.

- Odbili smo Zvezdu - javio se Alegić iz inozemstva gdje finišira pregovore s jednim klubom iz zapadne Europe. Tvrdi kako razlog odbijenice nije financijske prirode već je isključivo riječ u ambiciji da se Ibanez konačno okuša u jakoj ligi.

- Iz razgovora s Zvezdanom Terzićem zaključio sam da je njihov interes vrlo ozbiljan i da bi ponuda bila više nego korektna, no do konkretnih brojki, eto, nismo niti stigli jer Luis želi jači podražaj. Ima 27 godina i sada je vrijeme da se okuša na višoj razini. Uostalom, iz istih razloga smo odbili ciparski Apollon i Slovan iz Bratislave koji mu je ponudio najveći ugovor u povijesti kluba - referira otac Ibanezove supruge koji čvrsto vjeruje kako će Argentica kroz nekoliko dana biti predstavljen u novom klubu. O kojoj zemlji se radi, Alegić nije htio.

- Dok se ne zaključi posao, obvezali smo se na diskreciju.

Podsjetimo, Argentinac je stigao u Dinamo iz Boce Juniorsa u ljeto 2008. u paketu sa Pedrom Moralseom i Guilermom Suarezom te ostavio najbolji dojam. U sedam sezona za Dinamo (jednu proveo na posudbi u Racingu), Lucho je skupio više od 160 utakmica. Igrao je za Dinamo u Ligi prvaka, kao i u onoj Europskoj što ga, u kontekstu činjenice da je slobodan igrač, čini zanimljivom robom na nogometnom tržištu pa ne čudi što je odbio Zvezdu i prije nego je čuo cifru.

Luis Ibanez je otišao iz Maksimira prošle zime, nakon čega je šest mjeseci proveo u madžarskom prvoligašu Györu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:20