Goran Mehkek / CROPIX
KRENULE PRIPREME

Dinamo priključio mladog stopera i odbio 3,5 milijuna eura za Soudanija

'Stigla je ponuda za Šimunovića iz kluba ‘petice’ koji igra LP, ali smo ih odbili jer Jozo nije u planu za prodaju'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. lipanj 2015. 22:28

Da dobre navike ne valja mijenjati svjedoči Dinamov povratak u Moravske Toplice. Već treću godinu zaredom zalet prema Europi traži se u poznatom turističkom mjestu na sjeveru Slovenije.

A dolazak ‘modrih’ opasno je narušio demografsku sliku Moravskih Toplica, barem privremeno srušivši prosjek godina koji se kretao debelo iznad 80.

- Gdje su vremena kada je Dinamo dolazio u Tursku na pripreme u hotel u kojem se održavao kongres farmaceutkinja iz Kazahstana - otelo se izvjestitelju SN-a koji se, sa svojih pedeset i kusur godina te tridesetak odrađenih priprema, u Moravskim osjećao kao dijete...

Zasad bez odlazaka

Dinamo je odmah krenuo udarnički. Unatoč poslijepodnevnoj utakmici sa Žilinom, jutro je donijelo prilično žestok ritam na treningu.

- Nema lagano. Vremena je malo i moramo iskoristiti svaku priliku za pripremu - najavio je Zoran Mamić večer ranije, otkrivši nam kako je na pripreme stigao 17-godišnji Filip Benković.

Riječ je o stoperu koji je u Maksimiru već 12 godina. Živi na obližnjim Ravnicama, a uoči polaska u Sloveniju stavio je potpis na profesionalni ugovor.

- Filip je fizički izuzetno moćan, voli sudjelovati u igri i ima sve karakteristike modernog stopera koji su danas na cijeni - opisao ga je Zoran Mamić.

Njegov dolazak u krug prve momčadi ne znači nužno da će netko iz defenzive napustiti kadar. Iako, čini se kako glasine da Jozu Šimunovića traži pola Europe imaju realnu podlogu.

- Ne znam za Bayern, ali ne bih se čudio da ga prate jer oni redovito skautiraju naše mlade igrače. Evo, jučer nam je stigla ponuda za Šimunovića iz kluba ‘petice’ koji igra Ligu prvaka, ali smo ih odbili jer Jozo nije u planu za prodaju. Barem ne za te novce - tvrdi trener Dinama koji je primijetio naše čuđenje tolikom potražnjom za braničem koji je skupio solidan broj kikseva u prošloj sezoni.

Manji broj pogrešaka

- Koji stoper s 20 godina ne griješi? Možda Raphael Varane, ali on igra u Real Madridu. I tko još? S vremenom će Jozo dobiti na iskustvu a time će smanjiti broj pogrešaka - argumentirao je Zoran Mamić.

Uoči odlaska u Sloveniju, u Maksimir je stigla i konkretna ponuda za Soudanija. Al Ahli iz Saudijske Arabije, kojem sportski sektor vodi Christian Gross, spreman je platiti 3,5 milijuna eura za reprezentativca Alžira. I u ovom slučaju je iz Dinama odaslana odbijenica.

Dnjipro još nije potvrdio

- Niti je klub zadovoljan ponudom, a mislim da ni Soudani nema namjeru na Bliski istok - dodao je Zoran Mamić.

Poznati su i ostali suparnici Dinama na pripremama. Nakon Žiline, u nedjelju se igra s Kuban Krasnodarom. Slijedi okršaj s Vardarom iz Skoplja te na kraju s Terekom Grozni. I dalje je u igri prijateljski dvoboj s Dnjiprom, ali u srijedu navečer još uvijek nije bilo potvrde od finalista Europske lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:23