Drago Sopta / Cropix
NEOBJAŠNJIVA LUTANJA

Nekad se momčad Dinama znala napamet, a Vaha danas 'miksa' do besvijesti!

Zna se udarna momčad Reala, Barcelone, Chelseaja, ManU-a, Bayerna... Znala se nekad i Dinama. I taj je Dinamo bio najbolji. Ovakva lutanja su zaista neobjašnjiva...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. ožujak 2011. 19:05

Lončarić - Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Ibanez - Etto, Sammir, Dodo - Rukavina. Znate li koji je to sastav? Onaj Dinamov protiv Slavena Belupa kad je Vaha prvi put vodio ovu momčad u Koprivnici. Vjerovali ili ne, 'od Slavena do Slavena’, dakle u svim utakmicama Prve HNL do sada, Dinamo nikad nije zaigrao u istom udarnom sastavu! Nikad na sljedećoj utakmici nisu izašli isti igrači koji su igrali prethodnu.

Recimo, već poslije te prve utakmice sa Slavenom protiv Cibalije ušli su Tomečak, Morales i Sivonjić, ispali su Rukavina, Dodo i Ibanez. Onda na derbiju u Splitu opet ulaze Dodo i Rukavina, pojavljuje se Tonel... Ispadaju Tomečak i Sivonjić.

Nakon Splita u Kranjčevićevoj u udarni sastav ulaze Calello, opet Tomečak, Chago, Sylvestr, Barbarić, Morales... I tako unedogled, odnosno do subotnjeg ogleda s Koprivničanima.

Halilhodžić luta i nikako da standardizira sastav. Dinamo nema udarnu jedanaestoricu, i to je također jedan golem problem ove momčadi. Ne treba biti previše pametan pa zaključiti kako je teško uigravati momčad, graditi i stvarati igru ako stalno mijenjate figure, rotirate do besvijesti.

Zna se udarna momčad Reala, Barcelone, Chelseaja, Manchester Uniteda, Bayerna... Znala se nekad i Dinama. I taj je Dinamo bio najbolji. Ovakva Halilhodžićeva lutanja su zaista neobjašnjiva.

Evo, na utakmici sa Slavenom Belupom u subotu naglo u igru ubacuje Kramarića, koji do jučer nije bio niti u drugom planu. U Karlovcu tjedan prije na terenu se pojavljuje Calello, kojeg je već otpisao i nije ga želio voditi na pripreme u Tursku. Pa onda tog istog Calella nema na utakmici sa Slavenom... Takvo miksanje ne može biti dobro, što se zorno vidi.

Međutim, bez momčadske igre, uigranog sastava, ne može se ništa napraviti u Europi. Što je ipak Dinamov najveći cilj. Vrijeme je da se Vaha konačno odluči, pa da vidimo koji je to Dinamov najbolji sastav, ta udarna jedanaestorica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:17