Tom Dubravec/CROPIX
KREŠIĆ BRUTALNO ISKREN

'Nećemo nikoga dovoditi na Poljud pa ga onda prevariti, Hajduk tako neće raditi!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. listopad 2012. 13:10

Hajdukov kredit za spašavanje kluba i dalje je glavna tema. S obzirom da bi igrači trebali biti u prvom isplatnom redu, jasno je da bi Hajduk trebao uskoro imati zadovoljne profesionalce u svlačionici. Ali, još se nije postavilo pitanje hoće li Hajduk u zimskom prijelaznom roku krenuti u lov na pojačanja.

Sportski direktor Sergije Krešić silno je oprezan u odgovoru na zanimljivu temu.

- Dok se ne iskristalizira financijsko stanje u klubu, ne želimo nikoga dovoditi. Nema smisla dovesti igrača a ne ispuniti mu obećano. Ne želimo nikoga prevariti obećanjima dok ne budemo imali stabilnu financijsku situaciju. Kako dovesti nekog, primjerice, stranca i onda mu prvoga u mjesecu ne možete dati plaću. Na takav nekorektan način nećemo raditi - kazao je Krešić.

Hajduk je u kalendarskoj 2012. doveo devet igrača. Jedino je Osijeku za napadača Maglicu dogovorena, ali još uvijek ne i isplaćena odšteta u visini od 300.000 eura. To je iznimka koja potvrđuje pravilo što će se, po svemu sudeći, nastaviti i ove zime.

- Ne bismo smjeli omalovažavati rad i napor svih naših igrača koji su proteklih mjeseci iznijeli svu težinu bremenitog stanja.

Krstičević je nedavno ponovio svoje želje. Veznjaka i snažnog napadača primarno, a u drugom redu želja su polušpica i stoper. Ali, ne može se ni prvi paket realizirati, pa što onda raspravljati o drugom.

Hajduk će se opet morati osloniti na svoj kadar, a tijekom stanke uslijed obveza reprezentacije kroz proteklih 10 dana najviše je profitirao 17-godišnji Josip Bašić, najbolji pojedinac u dvije pobjede “malih Vatrenih”. Međutim, Hajduk ga nije povukao natrag u rad s prvom ekipom kako je to učinio Dinamo sa svojim ekstra talentom Alenom Halilovićem.

- To što rade Dinamo i rukovodstvo reprezentacije, to je njihov problem. Mi smatramo da je interes hrvatske reprezentacije na prvom mjestu i zato je Bašiću, dok traju kvalifikacije, mjesto u reprezentaciji Hrvatske U-17 - jasno je poručio Krešić.

Odvjetnik Damir Primorac jučer je poslao žalbu Disciplinskoj komisiji zbog suspenzije što je Bijelima stigla početkom ovog tjedna poradi neplaćanja obveza prema svojim bivšim igračima Tomasovu, Jamesu i Pešiću po odluci Arbitraži HNS-a.

- Žalba se temelji na jasnoj činjenici da Hajduk ne bježi od plaćanja svoje obveze, ali dok ne dođu sredstva od kredita tu obvezu nismo u mogućnosti ispuniti. Traži se samo dodatno vrijeme, a sve obveze po odlukama Arbitraže bit će podmirene nakon dobivanja kredita - izvijestio je Primorac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:36