VRŠAJEVIĆ TVRDI:

'BiH je mrvicu bolja od Hrvatske... Bolje rečeno, gladniji smo velikog rezultata'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. listopad 2012. 21:06

Kada je u lipnju stigao na pripreme Hajduka u Kupresu bivši bek Čelika Avdija Vršajevića imao je samo jedan cilj.

- Afirmirati se u Hajduku, vratiti karijeru na uspješnu stazu.

Ali, u samo četiri mjeseca napravio je puno više nego se nadao.

- Nisam mislio da mogu do reprezentacije. Iskreno kažem.

Standardan u Hajduku, gdje je u ulozi prvotimca odigrao svih 15 utakmica ove sezone, a u reprezentaciji BiH već ima tri nastupa u posljednje četiri kvalifikacijske utakmice.

- Otkada sam došao u Hajduk karijera mi je krenula strelovitom brzinom. Samo uzlazna putanja. Visoko iznad mojih očekivanja.

U HNL-u je propustio samo 14 minuta ove sezone, dvaput je zbog manjih problema s preponama zamijenjen u 83. minuti. Krstičević ima veliko povjerenje, od njega počinje sastavljati momčad.

- Naporno sam radio cijele pripreme. Šutio, trenirao i čekao da se rad vrati rezultatom i učinkom. Eto stiže dividenda kako kažu dioničari.

Umalo se taj san, druga nogometna mladost koju proživljava 26-godišnji Avdija, prekinula prošlog tjedna. U Grčkoj, na utakmici reprezentacije BiH, dobio je neugodnu vijest iz Splita. Bauk stečaja nadvio se nad Hajdukom upravo u trenutku kada je Vršajeviću najbolje krenulo.

- Priznajem, u prvom trenutku sam se malo preplašio, ali imao sam neki osjećaj da se ne može najgore dogoditi. Zašto? Zato što Hajduk ima Torcidu kao vojsku koja neće dozvoliti propast kluba. Pričao sam i s Ibričićem koji je na Poljudu proveo dvije i pol prekrasne godine. Ibro mi je odmah rekao: 'Avdo, nema straha dok Hajduk ima Torcidu, neće navijači dopustiti stečaj’. Tako je i bilo. Moramo se navijačima odužiti za sve što su napravili proteklih dana za klub. Pobjedom protiv Istre i daljnjim dobrim igrama moramo učiniti da se slična situacija više ne ponovi.

Danas se njega pita i o reprezentaciji. BiH je kao i Hrvatska u kvalifikacijama startala s istim učinkom. Četiri utakmice, 10 bodova. Uzeli su i bod Grcima u Ateni, kao i Hrvatska Belgiji u Bruxellesu. Koja je selekcija jača, Hrvatska ili BiH?

- Hrvatska godinama igra zajedno, a BiH je napokon sazrela za veliki rezultat. Nisam ni ja znao sve igrače iz naše reprezentacije. Znao sam kakvi su Džeko, Misimović, Ibišević, ali Pjanić me posebno oduševio. Radi čuda s loptom taj 22-godišnji napadač Rome. Mislim da je u ovom trenutku BiH za nijansu bolja od Hrvatske. Možda bih preciznije rekao da je motiviranija za veliki rezultat. Mi smo toliko željni nastupa na Svjetskom prvenstvu, jer još nikada BiH nije bila na velikom natjecanju. U svakom slučaju, obje su reprezentacije favoriti za odlazak u Brazil, to je najbitnije naglasiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 20:34