Davor Zunic / CROPIX
VOLPI STIŽE OVAJ TJEDAN

'Ne očekujte Rijeku odmah u Ligi prvaka, ali za 2-3 godine želimo imati takav klub'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 14. veljača 2012. 12:05

Prije kraja ovoga tjedna HNK Rijeka trebala bi ući u vjerojatno financijski najkomotniju, najtransparentniju i najsređeniju situaciju u svojoj povijesti. Počeo je povijesni tjedan za Kantridu i riječki nogomet!

U utorak u Rijeku dolaze Luigi Micheli i Giuseppe Spalenza, financijski i marketinški eksperti La Spezia Calcia, nogometnog kluba u vlasništvu Gabrielea Volpija kao počasnog predsjednika, a s operativnim vodstvom Volpijeva sina Mattea. Micheli i Spalenza su prethodnica, uvod u ono što će se dogoditi dan-dva kasnije.

Jer u četvrtak na Kvarner stiže Gabriel Volpi pa će sa suradnicima, među kojima je i jedan od direktora njegove korporacije Orlean Investa, Damir Mišković - dopredsjednik riječkog Vaterpolskog kluba Primorje (uz Miškovića, najbliži Volpijev suradnik je presidente Primorja i HVS-a, Predrag Sloboda), u petak otići u gradsko Poglavarstvo kako bi uz delegaciju s Kantride i delegaciju njegova Orlean investa s čovjekom koji je zajedno s predsjednikom Komenom godinu dana držao Portić 3 iznad površine, gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, dogovorili i posljednje detalje Volpijeva ulaganja u Kantridu.

Povijesni tjedan koji bismo vrlo lako mogli pamtiti kao onaj u kojemu su udareni temelji nekih novih odnosa u hrvatskom nogometu, jer signor Volpi sigurno ne investira da bi imao sedmi klub u HNL-u. Poduzetnike a la Volpi (dokazano u Pro Reccu te suradnjom s Primorjem) zanima: Europa, borba za trofeje. Po mogućnosti - naslovi!

Vjerojatni budući predsjednik Mišković to objašnjava vrlo jednostavno:

- Najprije ćemo našom i klupskom revizijom te razgovorom s gradonačelnikom utvrditi dugove jer prioritet je sanirati taj dio priče, po mogućnosti do kraja godine. Onda ide izrada dugoročnijeg projekta. Ništa ne ide preko noći, ne treba odmah druge godine očekivati Rijeku u Ligi prvaka, ali za 2-3 godine želimo imati takav klub! I to klub koji funkcionira kao švicarski sat.

Kamp, stadion?

- Organizirat ćemo Akademiju, sigurno, a hoće li biti i novi stadion, to je stvar dogovora s Gradom i klubom. Da, moguće je i investiranje u postojeći stadion na Kantridi.

Konkretan iznos još nitko nije službeno istaknuo, no javna je tajna kako se, u prvom “naletu”, radi o rasponu od 1,5-2,3 milijuna eura. Mogu li se navijači na ljeto nadati mercatu punom zvučnih pojačanja?

- Imamo tri mjeseca za procjenu aktualnog kadra. Pojačanja da, al’ 'ajde da najprije vidimo kako se ovi koji su sad tu bore za klub.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 19:51