Sarajevo, 111110. Velika glazbena manifestacija "BH muzicki Oskar" odrzana je u Skenderiji pred vise od 8.000 posjetitelja.Na slici: za najboljeg sportskog menadzera u jugoistocnoj Evropi proglasen je Zdravko Mamic, nagradu mu je urucio Halid Beslic.Foto: Dado Ruvic / CROPIX
 Dado Ruvic / CROPIX
PRODAJOM DO OPSTANKA

Zdravko Mamić se žali da u Dinamu nemaju za kavu, a onda plaća svima runde...

Tijekom boravka u Sarajevu Zdravko Mamić je otkrio kako bi izgledao ‘dream team’ Dinama iz njegove vladavine
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 14. studeni 2010. 18:38

ZAGREB - “U mojoj idealnoj postavi Dinama svakako bi bili i Niko Kranjčar i Eduardo da Silva. Unatoč sitnim nesporazumima, oni su Dinamova djeca, i Niko i Dudu su igračine najvišeg svjetskog kalibra”!

‘Mala Barcelona’

Tako je u petak govorio Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić u Sarajevu na upit kako bi izgledao njegov “dream team”, otkako je na čelu Dinama. Na početku je glatko pristao na “perfektnih jedanaest”, ali je brzo i odustao:

- Sad tek vidim koliko sam dobrih igrača imao, ne želim nikoga povrijediti niti se bilo kome zamjeriti...

Svi njegovi igrači stali bi u čuvenu pjesmu: “Ej, kakve sam konje im’o!” Momčad, čijih je sedam igrača prodano za oko 60.000.000 eura, a preostala četvorica “dream teama” će dogurati do famoznih 100 milijuna, danas bi sigurno igrala u Ligi prvaka. Bila bi to “mala Barcelona”. Procijenite sami:

Butina - Vrsaljko, Ćorluka (Tottenham, 13 mil.), Tonel, Pranjić (Bayern, 500.000) - Vukojević (Dinamo Kijev, 6 mil.) - Modrić (Tottenham, 21 mil.), Sammir, Kranjčar (Tottenham, 1,5 mil.) - Dudu (Šahtjor, 12 mil.), Olić (Bayern, 5 mil.)...

Naravno, obzirni Mamić, što mu je nova osobina, nije se želio upuštati u avanturu “mojih idealnih 11”, već je inzistirao i na drugoj momčadi.

Trenersko žezlo Vahi

Kelava - Drpić, Schildenfeld, Bišćan, Cufre - Leko, Badelj, Pokrivač, Čale - Mandžukić, Bošnjak. Za ovu postavu već nisam siguran da bi se plasirala u Ligu prvaka, ali - ne bi bila ni daleko.

Jedino u čemu Dinamov glavni menadžer nije bio u dvojbi je trener, u svakom slučaju je to Vahid Halilhodžić. Više mu vjeruje nego Ćiri Blaževiću, koji je kandidat za trenera kluba od kojega je “mlađi” samo 24 godine. Naravno, govorimo o Hajduku, koji će idućeg proljeća proslaviti 100. rođendan.

Sva ova imena govore da je Dinamo sve ove godine imao potencijal za plasman u Ligu prvaka, ali nije imao novca. Kao što i danas Zdravko Mamić tvrdi: “Morat ćemo prodavati, jer uskoro u Dinamu neće biti ni za kavu...”.

I onda pozove rundu za cijelu kavanu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:30