Goran Mehkek/CROPIX
BITKA ZA RUSANOVU

Nastavak sage: Ured za opću upravu Grada Zagreba odbacio prigovor Štimca

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. ožujak 2011. 10:11

Ured za opću upravu Grada Zagreba ostao je čvrsto pri stavu da je Izborna Skupština HNS-a 17. prosinca održana sukladno Statutu, te da je Vlatko Marković na legalan način izabran za predsjednika. Odbacili su prigovor Igora Štimca. Na taj način očitovali su se Ministarstvu uprave, koje je zatražilo njihovo mišljenje.

Naime, Igor Štimac i Ivan Brleković spomenutom su ministarstvu predali zapisnik s Izvanredne skupštine od 20. veljače, ovjeren od javnog bilježnika, ali i prijedlog za poništenje Izborne skupštine od 17. prosinca s obrazloženjima. Zbog toga je ono tražilo da zagrebački ured još jednom razmotri predmet, što je svojevrsni izvanredni pravni lijek, budući da je istekao rok i za žalbu i za obnovu postupka.

- Oni su konstatirali da su verificirali zapisnik, što su učinili na temelju materijala koje im je predao HNS. Samo su potvrdili ono što su napravili - kazao je Štimac kojeg takav ishod nije iznenadio.

I sada je sve u rukama Maksimirske 63, gdje se nalazi Ministarstvo uprave. Što će učiniti?

Štimac i Brleković tražili su izuzeće Ureda za opću upravu Grada Zagreba. Čim se nešto takvo čini, jasno je da postoji sumnja, konkretno zbog toga što se radi o instituciji koja je u domeni Milana Bandića, osvjedočenog prijatelja Zdravka Mamića. Hoće li Ministarstvo sada zapisnik s druge sjednice u Westinu uopće predati nekom lokalnom organu državne uprave ili će samo presuditi?

- Dobili su kompletnu dokumentaciju s Izvanredne skupštine te navode o svim kršenjima odredbi na Izbornoj skupštini. Na njima je da odluče što će s time.

Koliko mislite da će to potrajati?

- Čujem da je ministar Davorin Mladar na bolovanju, no očito je da se radi. Očekujem da bismo u sljedećih desetak dana mogli dobiti pravorijek. Neka se to raščisti, nikome nije u interesu da se odugovlači - zaključio je Štimac.

Mogući scenariji? Definitivna potvrda Vlatka Markovića, nakon toga drugoj bi strani ostao Upravni sud, točnije dugotrajan i vjerojatno jalov proces, koji se može otegnuti na godinu-dvije. Međutim, predmnijevamo da će Ministarstvo preuzeti stvar u svoje ruke, ima ovlasti verificirati i sjednicu na kojoj je Štimac izabran za predsjednika, ako smatra da je sve bilo lege artis. Treća je opcija da poništi prvi summit, ne prihvati drugi i zatraži sazivanje novih izbora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:26