Zagreb, 200211.Hotel Westin.Skupstina io Hrvatskog nogometnog saveza.Igor Stimac dolazi na sjednicu.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX
IGOR ŠTIMAC

'Žao mi je što u njihovim pravilnicima ne postoji smrtna kazna, pa da nas sve pobiju'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. ožujak 2011. 19:22

Igor Štimac i zastupnici Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza koji su 20. veljače u Westinu organizirali izvanrednu sjednicu kažnjeni su s dvije godine obnašanja svih dužnosti u nogometnoj organizaciji! Ovo je odluka Disciplinske komisije HNS-a koju čine predsjednik Tin Dolički te članovi Rudolf Krznarić, Stjepan Benčić, Zvonimir Gnjidić i Darko Jambrović.

Odluka o tako rigoroznoj kazni, prama naputcima članova Disciplinske komisije opravdana je na način da ima uporište u člancima 87. 90 i 92. Disciplinskog pravilnika. Protiv ove stegovne mjere predviđen je žalbeni rok od osam dana. Ukoliko ga sankcionirani nogometni djelatnici konzumiraju, imala bi se sastati Žalbena komisija u roku od tri tjedna. No, u međuvremenu je predviđeno održavanje Skupštine HNS-a, 19. travnja. Dakle, kažnjeni zastupnici na predviđenoj sjednici nikako ne mogu nazočiti.

Jasno je kako bi vladajuća garnitura HNS-a na čelu s predsjednikom Vlatkom Markovićem skupštinu u travnju radije odradila u miru, bez potresa. A suspenzijom ‘odmetnika’ vjeruju kako su sebi kupili taj potreban mir.

U protivnom, jasno je kako bi Štimac i oni koji ga podržavaju i na toj skupštini u travnju tražili promjene, ukoliko do tada Ministarstvo uprave ne prizna skupštinu iz veljače, ili ju odbaci.

- Žao mi je samo što ne postoji u njihovim pravilnicima smrtna kazna, pa da nas sve pobiju. Tako bi, valjda, bili najmirniji - oštar je i slikovit, kao i svih ovih mjeseci, i Igor Štimac.

Nije potresen ovom očekivanom odlukom.

- Pa jeste li vi vidjeli da je netko od ljudi koji me podržavaju do sada maknut sa svoje funkcije? Mi se nemamo što žaliti kada ovu sadašnju garnituru niti ne priznajemo. Oni rade na način koji je poput svih ovih diktatorskih režima o kojima proteklih tjedana čitamo. A Tinom Doličkim bi se trebala pozabaviti odvjetnička komora - kazao je Štimac.

Uz Štimca, drugi (od tri, na ‘listi’ je i Mate Smodlaka) suspendirani član HNS-a koji je predstavnik Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske predsjednik je Hrvaca Stipe Doljanin.

- Ovo je smiješno, nemaju nikakve pravne osnove da nas suspendiraju. U statutu Hrvatskog nogometnog saveza uredno stoji kako najmanje jedna trećina skupštinara ima pravo zatražiti izvanrednu skupštinu koju su po tome u HNS-u morali sazvati u roku od 30 dana, a to nisu napravili. Nećemo stati na ovome. Željeli su ‘fight’, imat će ga - poručio je Doljanin!

'Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza je na sjednici održanoj 23. ožujka 2011. godine donijela odluku kojom se Josipu Bajli, Ivici Batiniću, Ivanu Brlekoviću, Željku Čuli, Stipi Ćaćiću, Mili Čirjaku, Davoru Darabošu, Stipi Doljaninu, Željku Dulibiću, Nikoli Galešiću, Zvonku Geli, Berislavu Gržaniću, Davoru Iviću, Darku Jergoviću, Tomislavu Jurjeviću, Ivici Mađeru, Dragutinu Marjanoviću, Dorisu Miculiniću, Željku Mihalju, Mladenu Mikolčeviću, Jakovu Modrušanu, Goranu Pauku, Nikoli Stevanoviću, Josipu Šariću, Igoru Štimcu, Krešimiru Vejiću i Draženu Zebecu izriče kazna zabrane obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine, a zbog počinjenja prekršaja iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a – nepoštivanje Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika', stoji na službenoj stranici HNS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:01