PETORICA NA ŠIVANJU

Napadnuti torcidaši, Ojdanić smiruje strasti: 'Obranili smo se, nitko nije teže ozlijeđen'

Hajdukovi navijači su vatreno dočekani u Sankt Peterburgu. U masovnoj tučnjavi pet navijača Hajduka završilo je na šivanju u bolnici, a ozljeđeno ih je još 10-ak.
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 20. listopad 2010. 21:37

Hajdukovi navijači su vatreno dočekani u Sankt Peterburgu. U masovnoj tučnjavi pet navijača Hajduka završilo je na šivanju u bolnici, a ozljeđeno ih je još 10-ak.

Incident se dogodio u hotelu Dostojevski gdje su u večernjim satima počeli pristizati Hajdukovi navijači. Rusi su ih dočekali u predvorju hotela te su napali navijače koji su se tamo zatekli usput demolirajući hotel.

Ruska policija nije tamo bila, a domaći huligani su iskoristili priliku da bi fizički napali grupu Hajdukovih navijača. Radi se o navijačima Zenita. Policija sad čuva Hajdukov hotel.

Što se zapravo dogodilo u centru Sankt Petersburga, opisao je za HRT predsjednik Torcide Žan Ojdanić:

- Zapravo su se dogodile dvije tučnjave. U prvoj su navijači Zenita napali naše simpatizere na recepciji hotelu, i tu je nastradalo nekoliko naših ljudi, koji imaju u prosjeku 20 do 40 godina. Drugi incident je bio puno veći, njih stotinjak je napalo 30-ak naših ispred jedne mjenjačnice koja je bila udaljena stotinjak metara od hotela. Bacali su baklje, a mi smo se branili koliko smo mogli i uspjeli se probiti do hotela. Ubrzo su došli specijalci i brzo se sve smirilo. Najvažnije je da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, tek je nekoliko naših završilo na šivanju - rekao je Ojdanić koji je je među 170 torcidaša koji su već u Rusiji. Sutra se očekuje dolazak 200-injak ljudi iz Hrvatske....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 12:29