Ante Čizmić / Cropix
SLUČAJNA ŽRTVA

Spustio se na recepciju jer je zaboravio mobitel i vratio se u Split sa 14 šavova na glavi

'Bilo ih je 50-ak, digli su ruke uvis pokazujući da će samo tući šakama. Na glavi su imali vunene kape, lica su zamotali šalovima. Samo su im se oči vidjele'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. listopad 2010. 12:37

Dan poslije ostao je krš na recepciji hotela “Dostojevski” i 14 šavova na zavijenoj glavi jednog Splićanina. Ruski huligani u srijedu navečer napali su navijače Hajduka pri njihovom dolasku u hotel u Sankt Peterburgu.

- Bilo ih je 50-ak, digli su ruke uvis pokazujući da će samo tući šakama. Na glavi su imali vunene kape, lica su zamotali šalovima. Samo su im se oči vidjele. Tukli su sve na koga su naišli, nisu birali ni gledali koga udaraju - ispričao nam je jedan od očevidaca napada ruskih huligana na splitske navijače.

U bezumnom napadu nastradalo je 10-ak navijača među kojih su šestorica zatražila liječničku pomoć, a najteže je prošao navijač iz Splita koji nije htio s imenom u javnost. Gospodin u srednjim godinama dobio je po glavi, jer se slučajno našao blizu recepcije.

- Sišao je iz sobe na recepciju, jer je izgubio mobitel pa je otišao vodiča upitati kako će pronaći mobitel. I onda je upao u lomljavu huligana. Ni kriv ni dužan - detaljno nam je prepričao jedan od navijača među kojima nitko nije želio otkrivati imena.

- Ne trebaju nam imena u novinama, nije ovo nikome bilo potrebno. U Rusiju smo došli vidjeti grad, ali nije nam ni na kraj pameti bilo da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi.

Ruski huligani u hotel su upali 10-ak minuta nakon što je u “Dostojevski” došao prvi autobus sa zrakoplova koji je u srijedu navečer doveo 160 navijača Hajduka u St. Peterburg.

- Kasnije su došla još tri autobusa, ali samo su oni iz prvog nastradali. I to ne svi, nego oni koji su se našli u blizini recepcije.

Očito je da su Rusi imali “dojavu” kada će se i gdje pojaviti Splićani, među kojima nisu bili samo torcidaši s poljudskog sjevera, nego i navijači “u godinama” sa svih strana Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 14:29