Srdjan Vrancic / CROPIX
KALINIĆ HVALI - LIVAKOVIĆA

'NAPADAČ DINAMA' OSTAO U ŠOKU NAKON ČETIRI PROMAŠENE PRILIKE 'U godini dana nisam imao ovoliko šansi kao protiv Hajduka'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 02. listopad 2016. 23:02

Derbi na Maksimiru će Domagoju Antoliću sigurno ostati dugo u sjećanju. Kapetan Dinama imao je nekoliko izvrsnih prigoda, čak i gredu, ali lopta nije htjela u gol, kao da se nekome zamjerio. Nakon utakmice kod njega je bilo podijeljenih emocija.

- Ne znam nisam koliko sam puta ušao u priliku, mislim da nisam u više od godine dana imao ovoliko šansi. No, veseli me pozicija, igrao sam dosta ofenzivno, kao i u Lokomotivi. Nažalost nisam zabio, dao sam sve od sebe.

Ivajlo Petev debitirao je na klupi Dinama, a kapetan momčadi smatra da je trener u kratkom roku uspio neke ideje već prenijeti na igrače.
- Koliko smo imali prilike radili na taktici, prenio nam je svoje vizije i ideje. Vidjelo se i na susretu,jedna od najboljih utakmica sezona. Igrali smo atraktivno, napadački, žao mi je što nas nije nagradilo, valjda će se negdje vratiti.

Rijeka je na šest bodova od zagrebačke momčadi, ali prvenstvo je dugo...
- Pucali smo na sva tri boda,ne možemo biti zadovoljni, moramo žaliti. Hvala bogu, nije nas kaznilo. Nismo bilo u ovolikom minusu dugo, ali ova utakmica mora biti pokazatelj za dalje, nadam se da ćemo se vratit gdje na prvo mjesto. Pohvale Livakoviću, on i Šemper su odlični, lijepa budućnost na golu.

Upravo je na mladom Livakoviću bio veliki pritisak uoči utakmice, no vratar je s obranom u drugom dijelu pokazao dobru formu.
- Šteta što nismo pobijedili, nadam se da će nam se vratiti nakon reprezentativne stanke. Vratit ćemo se na prvom mjesto uskoro.

Vrataru mlade reprezentacije nisu smetale priče o vratarim, kao i rotiranja na golu „modrih“.
- Šemper i ja smo prijatelji, došao je na mene red, to je tako. Sve u redu između nas.

Pohvala je stigla i od vratarsko kolege, koji je bio jedan od ponajboljih igrača Hajduka, Lovre Kalinića.

- Livaković ima skoro utakmica u HNL-u kao i ja, Dinamo sigurno neće pogriješiti s njim, rekao je vratar „bijelih“, pa dodao:

- Bio je moj dan, svaki sam pokušaj uspio ukrotiti. Ili imaš svoj dan ili nemaš, ali zasluga cijele momčadi koja je dala maksimum. Remi je realan ishod. Znali smo kvalitete Dinama, uspjeli smo dobro reagirati. Mi smo došli u sjajnoj formi, postigli smo velik broj golova u zadnjim utakmicama, što nas je napunilo optimizmom, a i to je jedna od razlika u odnosu na prethdone susrete na Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:39