Marko Miscevic / CROPIX
BILIĆ OPTIMIST

'Nama nedostaje više igrača, ali momci koji su na popisu imaju oho-ho kvalitete'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2011. 00:25

U nedjelju su se u Sheratonu okupili hrvatski reprezentativci, naravno i stručni stožer. Slaven Bilić je kazao kako će do današnjeg treninga svi reprezentativci biti na okupu, jedino će nedostajati Gordon Schieldenfeld koji danas igra utakmicu Njemačke druge lige za Eintracht. Nakon okupljanja u Sheratonu reprezentacija se uputila u Čatež gdje će ostati do srijede, kada poslijepodne u 17.30 leti za Istanbul. Današnji trening hrvatske reprezentacije održat će se u 14.30 na starom mjestu u Brežicama.

- Ovaj vikend, kad je u pitanju zdravstveno stanje, protekao je relativno dobro. Nažalost, ozlijedio se Šime Vrsaljko pa smo se odlučili pozvati Jerka Leku. On je znano ime svima nama, prekaljeni internacionalac koji nam može dobro doći na poziciji koju je pokrivao Vrsaljko, dakle na desnom bočnom. Naglašavam da je Leko igrao za Dinamo na toj poziciji u najvažnijim utakmicama protiv Real Madrida i Lyona, i to sasvim zadovoljavajuće. Bit će nam itekako dobro njegovo iskustvo - kazao je Bilić na najnovije vijesti reprezentacije.

Osim Jerka Leka u stručni stožer priključen je još jedan dinamovac, novo-staro lice Miljenko Rak. Kondicijski trener Modrih bit će s reprezentacijom u pripremama za obje utakmice s Turcima, radit će s rekovalescentima.

- Miljenko je bio s nama na Euru tako da je on takoreći staro lice među nama.

Pitali smo izbornika kakva je situacija sa Stipom Pletikosom.

- Pletikosa je već dva dana u Splitu, radio je i terapiju, a u nedjelju ujutro je trenirao vratarski trening s Mladenom Pralijom, to će napraviti i danas ujutro. To je iznimno dobra vijest za nas pa će se on danas poslijepodne uključiti normalno u naš trenažni proces. Bit će spreman za utakmice s Turcima.

Bilić je još kazao kako je zbog privatnih obveza okupljanja sinoć navečer poštedio Ivana Rakitića koji će se u Čatežu pojaviti danas do ručka. Trebao se sinoć pojaviti i Mario Mandžukić u Sheratonu, ali nakon visokog poraza od Borussije iz Dortmunda trener Wolfsburga Felix Magath ostavio je svoje igrače da pogledaju snimku svog poraza, pa zato Manđo nije stigao u 18 sati, nego je sletio zrakoplovom koji se na Pleso spustio u 19.20.

Izbornik je dobio jedno pitanje o situaciji u turskom taboru. Ono o odsutnosti Sahina, opasnog turskog napadača.

- Razumljivo je što nema Sahina, Turci na toj poziciji raspolažu s dobrim igračima. Sahin nije u formi jer je predugo izbivao. Nije to iznenađenje da ga nema. Nama ovaj put nedostaje više igrača nego njima, ali mi smo optimisti, imamo veliku priliku plasirati se na Euro. Istina, imamo nekoliko hendikepa, ali ovi momci koji su na popisu imaju oho-ho kvalitete, da u dvije karakterne utakmice izborimo plasman - zaključio je pressicu Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:23