Tea Cimas / CROPIX
EUFORIJA U MOLDAVIJI

Mišković: 'Ovo je bajka! Dajte nam Inter' Kek: 'Zabijali smo kad je trebalo i bili pametni'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 10:16

Rijeka je rutinski potvrdila te obilato povećala prednost s Kantride u Tiraspolju. Zoran Zekić ovaj nokaut susret izgubio je onog trenutka kada je Marin Leovac volejem probušio mrežu Degre i moldavski bunker. Već tada vidjelo se da je novopečeni hrvatski trener "izvan sebe" budući da je znao kako će se odvijati ogled na Sheriff Areni. Domaćini jednostavno nemaju dovoljnu kvalitetu da pritisnu Rijeku te joj stvore nekoliko šansi bez da ostane prostora u posljednjoj liniji. Da je na Kvarneru bilo izjednačeno, uzvratnih 90 minuta izgledalo bi posve drugačije, Šerif bi se "zaključao" i - čekao. A ovako, morao je napasti... Rijeka i Kek su samo to čekali.

- Naravno da sam zadovoljan što smo upravo mi bili ta momčad koja se veselila nakon 180 minuta. Mislim da smo bili bolja momčad u dvije utakmice. Postigli smo pogotke u pravim trenucima, igrali s puno, puno pameti i ponovili lanjski rezultat, ušli u skupine Europske lige. Na kraju, čestitke igračima, pozdrav svima u Hrvatskoj, a pogotovo u Rijeci - rekao je Matjaž Kek nakon što je primio ovacije od 100-tinjak pripadnika Armade koji su ga zazivali nakon posljednjeg zvižduka suca Souse.

Jedan, dva, tri. Bum-bum-bum! Teško je reći nakon kojeg pogotka je svečana loža predvođena predsjednikom Miškovićem više - skočila. Nije poznato jesu li konzumirali vino (Moldavija je zemlja vina) ili votku (Rusi vladaju Tiraspoljem), nije toliko ni bitno. Svi su bili pijani... Od uspjeha!

- Sretan sam, ponos smo Rijeke i cijele Hrvatske. Veličanstven doživljaj, Moises je igračina, ali ovo je snaga kolektiva. Ne samo to, ovo je bajka! Ždrijeb? Dajte Inter!

To su bile riječi sretnog čovjeka, čovjeka koji je pozdravio svakog igrača ponaosob na izlasku sa zagrijavanja. Damir Mišković dovest će barem jednog igrača za skupine Europske lige, u to nema sumnje.

Je li 4:0 realan rezultat? Možda nije, ali razlika u kvaliteti između Rijeke i Šerifa svakako postoji.

- Imali su i naši protivnici svoje šanse. Na Kantridi smo ostvarili kapitalnu prednost, bilo je mnogo, mnogo lakše igrati s 1:0 ovdje u Tiraspolju. Kontrolirali smo utakmicu u svakom trenutku. Znate, s Mariborom sam ispao od Zimbrua svojedobno, poraz me dugo pekao. Evo, ovo mi sada može biti mala satisfakcija - završio je Kek.

Zoran Zekić, razumljivo, morao se opravdavati nastrljivim moldavskim novinarima.

- Mi smo grupa građana, a ne momčad. Ispričavam se navijačima na ovako sramotnoj igri. Izgubiti doma 3:0, a pritom napraviti deset prekršaja... Nedopustivo. Od momčadi sam tražio da pruži 150 posto svojih mogućnosti, a što je najgore, vjerujem da su to i učinili. Nemamo snage, nije se dobro radilo, pa nas ni lopta nije htjela nagraditi. Imali smo svoje šanse i kod 0:0 i kod 1:0, ali nisam ja kriv što ne možemo zabiti gol s dva metra.

Slažete li se s kolegom Kekom da je ključna prednost stvorena na Kantridi?

- A slažem se, ali što da ja pričam nakon ovakve igre na domaćem terenu. Čestitam Rijeci, učinili su sve za ove pozitivne trenutke koji im se događaju, zaslužili su prolaz u skupine Europske lige. A naravno, kada se radi onako kao što smo mi prije radili, onda te ni lopta neće nagraditi.

Što se dogodilo s desnim bekom zbog kojeg vam je taktika pala u vodu?

- Velika trauma, slomio je nogu, ne znamo koliko će dug biti period oporavka. Teška, teška ozljeda. Išlo nam je sasvim dobro prije te ozljede - završio je Zekić.

Njemu ostaje močvara od nacionalnog prvenstva, a Keku - ljepota nogometa. Europska i hrvatska. Riječani, držite palčeve u 13 sati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:32