Slijeva nadesno: Tomislav Stipić, Siniša Sušec i Robert Šola.
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

Najkontroverzniji HNL trener: ‘Zvao me Dinamo, ali taj posao ne bih radio ni da mi ga ponudi Klopp!‘

U Njemačkoj je svojevremeno bio hit, prozvali su ga novi Klopp: ‘Tu sam malo izgubio tlo pod nogama‘
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 16. prosinac 2020. 07:45

Pobjede proslavlja valjajući se po snijegu ili konobareći po gradskim kafićima, a njegova slavlja golova i specifičan način komunikacije s igračima i medijima odmah su ga gurnuli pod svjetla domaćih reflektora. Ne zovu ga uzalud najosebujnijim i najkontroverznijim trenerom u HNL-u.

Rođen u Tomislavgradu prije 41 godine, otišao je u Njemačku, čeličio se na baušteli, pa počeo trenirati mlađe kategorije u manjim klubovima. Paralelno je radio u tvornici Audija i bio neizostavan akter na brojnim rođendanima svojih mladih učenika. Spavao je tada tri sata dnevno. I imao odlične rezultate. Dobio je ponudu Erzgebirge Auea, postao najmlađi trener druge Bundeslige, odlično krenuo i na prvom seniorskom poslu, njemački mediji već su ga prozvali 'nasljednikom Kloppa'. Tada se činilo kako je samo nebo granica...

U međuvremenu uslijedile su višemjesečna avantura u Kini, pa višetjedna u Švicarskoj, a onda i povratak u Hrvatsku. Prije 14 mjeseci preuzeo je Slaven Belupo, a sada nam je došao u goste u našem podcastu Supersportske. Tomislav Stipić s Koprivničanima je dosad odradio vrlo solidan posao, a u još se boljem izdanju predstavio u studiju Hanza Medije u druš5tvu glavnog urednika SN Roberta Šole i voditelja Siniše Sušeca.

image
Tomislav Stipić
HANZA MEDIA

Elokventni suparnik otvoreno je govorio o mogućnostima i limitima Slaven Belupa, bivšem Messijevom suigraču kojeg trenira u Koprivnici, ambicijama da jednog dana preuzme neki veliki hrvatski klub, zašto se zahvalio na ponudi iz Maksimira da postane pomoćni trener, najboljim hrvatskim trenerima, svjetskim uzorima i mnogim drugim aktualnim temama...

Podcast Supersportske #15 pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. lipanj 2024 20:37