Slavlje igrača Dinama nakon pogotka Atiemwena
 RONALD GORŠIĆ/CROPIX
JUNAK IZ SJENE

‘Zoran Mamić nije ni vidio da sam uveo čovjeka koji je zabio jedan od najvažnijih golova polusezone!‘

Bila je to prijelomna utakmica europske sezone. Dotad Dinamo nije zabio niti jedan gol u skupini...
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. prosinac 2020. 14:01

Dinamo je imao uspješnu polusezonu s osvojenim naslovom jesenskom prvaka Prve HNL te plasmanom u šesnaestinu finala Europske lige. Puno je igrača koji su igrali jako dobro ove jeseni u modrom dresu. Afirmaciju su doživjeli Lovro Majer i Joško Gvardiol, Dominik Livaković je donio sigurnost na vratima, a kapetan Arijan Ademi u sredini terena, ali jedan je igrač iz sjene odigrao možda i najvažniju ulogu u vjerojatno ključnoj utakmici sezone.

Dinamo je austrijski Wolfsberger u trećem kolu Europske lige dočekao s dosta izostanaka koji su prije svega bili uvjetovani koronavirusom. Zaražen je bio i trener Zoran Mamić, pa je utakmicu vodio njegov pomoćnik Alen Peternac, a on se našao u situaciji da od 45. minute igra s igračem više, ali da u 76. minuti i dalje na semaforu stoji 0:0.

Tada je pogodak za Dinamo postigao Iyayi Atiemwen koji je u igru ušao tek malo ranije. Bila je to jedna od tek šest utakmice u kojima je Nigerijac igrao ove sezone, a kada bi se izbacila nedavna Kup utakmica protiv Rudeša, Atiemwen je za Modre ove sezone odigrao tek 55 minuta. No, odigrao je one ključne u utakmici nakon koje se Dinamo digao i koja je vjerojatno bila i prekretnica polusezone. Peternac je u SuperSportske podcastu objasnio tko je došao na ideju da Atiemwen uopće igra tu utakmicu, ali i ispričao nevjerojatnu anegdotu o cijeloj situaciji:

Pogledajte cijeli podcast s Peternacom i Prelecom:

Linker
28. rujan 2024 22:44